Facebook Messenger eski haline geri dönüyor - Haberler - indir.com

Facebook Messenger eski haline geri dönüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-02 16:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Sosyal Medya

Facebook, son zamanlarda hızlı bir yenilenme çalışması içerisine girmiş durumda ve bunu platformun her alanında yapıyor. Bir süredir popüler sosyal medya platformuna, sürekli güncellemenin geldiği ve güvenliğin sıkılaştırmaya çalışıldığı biliniyor. Facebook'un yanında, platformun mesajlaşma uygulaması olan Facebook Messenger üzerinde de bir takım yenileme çalışmaları yapılıyor. Facebook Messenger, geçmiş zamanlarda çok sık güncelleme aldı. Bu güncellemelerde oyun özelliği, uygulama vb gibi şeyler getirilerek, uygulama karışık bir hale getirildi. Facebook da bu durumun farkına varmış olacak ki, Facebook Messenger'ı eski haline döndürmeye karar verdi. Messenger, eskisi gibi daha sade bir görünüme kavuşacak.

Messenger, daha basit bir kullanıma sahip olacak

1 Mayıs tarihinde, F8 Geliştirici Konferansı kapsamında konuşma yapan Mark Zuckerberg, platforma gelecek olan yeniliklerden söz etti. Bu yeniliklerden bir tanesi de Facebook'un mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger'a geliyor. Messenger, geçtiğimiz zamanlarda aldığı güncellemelerle karışık bir hale getirildi. Şimdi, Facebook strateji değiştiriyor ve Messenger'ı eskisi gibi sade bir görünüme kazandırmayı amaçlıyor. Mark Zuckerberg konuyla ilgili açıklamasında, Messenger'ın daha basit ve hızlı bir kullanım kazanmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Messenger sorumlu yardımcısı David Marcus, bu yeni uygulamanın yakın bir zamanda kullanıcılara sunulacağını açıkladı. Bu özellik üzerinde, yılın başından beri uğraşıldığının altını çizen Marcus, koyu renk modu kullanacaklarını ve bu özelliğin OLED ekran kullananlar tarafından sevileceğinin altını çizdi. Kamera ve video sohbet ikonları, yine uygulamanın sağ üst köşesinde yer alacak. Alttaki navigasyon bölümü ise üç ana sekmeye ayrılacak. Bunların iletişime odaklanacağı söyleniyor. Böylece daha çok sohbet uygulaması özelliği kazanacak olan Messenger, yeniden eski görünümünü de kazanmış olacak.





PAYLAŞ