Facebook Messenger ekran paylaşımı özelliğini test ediliyor - Haberler - indir.com

Facebook Messenger ekran paylaşımı özelliğini test ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-09 21:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Facebook’un mesajlaşma servisi olan Messenger için yeni özellikler geliştirilmeye devam ediliyor. Kullanıcılarını canlı tutmayı hedefleyen şirket şimdi ise yeni bir özelliği daha test etmeye başladı. Bu özellik sayesinde sesli veya görüntülü sohbette ekran paylaşımını mümkün kılacak. Facebook şirketinin uzun bir süredir harici olan Messenger mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Ayrıca mobil cihazlarda en çok indirilen uygulamalar arasında yer alan Messenger, sahip olduğu özellik ile kullanıcıları bağlı tutmaya devam ediyor. Facebook tarafından getirilecek yeni özellikte ise uygulama üzerinden kullanıcılar birbirlerine ekran paylaşımı yapabilecekler.

Messenger’a Ekran Paylaşımı Geliyor

Facebook Messenger da Instagram’a benzeyecekFacebook Messenger da Instagram’a benzeyecek

Bu özellik şuan için Android’in beta uygulamasında test edildiğini belirtelim. Görüntülü ve sesli görüşmelerde bir buton olarak yer alacak ekran paylaşımı ilk etapta tersine mühendislik noktasında uzman olan Jane Manchun Wong tarafından paylaşıldı. Karşılıklı sohbet esnasında ekran paylaşım özelliği açıldığı zaman kamera kapanıyor ve paylaşılan ekran sohbetteki kişi tarafından görülebilir oluyor. Özellik ayrıca Android tarafında ekran öğeleri gösterme izni de istiyor.

Özellik içerisinde şuan için karşı tarafın ekranına müdahale edilemiyor. Bu özelliğin pek fazla tercih edilmeyeceği düşünülürken, özellikle uzaktan erişim ve teknik destek gibi noktalarda faydası olacaktır diye düşünülüyor. Henüz geliştirilme aşamasında olan uygulamanın yakın zamanda Beta sürecinden çıkarak nihai sürüm olarak hem Android hem de iOS kullanıcıları için yayınlanması bekleniyor. Bakalım Messenger’ın bu yeni ekran paylaşım özelliği ne derece ilgi alacak göreceğiz.  


MSN Messenger'in unutulmayan özelliği Instagram'a geliyorMSN Messenger'in unutulmayan özelliği Instagram'a geliyor

PAYLAŞ