Facebook Mesenger Kids uygulaması için yayınlanacak yeni özellikler - Haberler - indir.com

Facebook Mesenger Kids uygulaması için yayınlanacak yeni özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 21:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook, platformunu daha güvenli hale getirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi ise çocuklar için önemli bir hamle olan Messenger Kids uygulamalarına gelecek olan yeni özellikler duyuruldu. Yeni söz konusu özellikler ebeveynler üzerindeki deneyimleri artırıyor. Facebook’un çocuklara yönelik sunmuş olduğu mesajlaşma uygulaması Messenger Kids’in 70 yen, ülkede daha yayınlandığı duyuruldu. Bu duyuru ile beraber ayrıca Messenger Kids için gelecek olan kademeli şekildeki özellikler de duyurulmuş oldu.

Messenger Kids uygulaması koronavirüs salgınından ötürü okulların kapanması ile beraber çocukların güvenle iletişim kurabileceklerini sağlayan bir platform haline geldi diyebiliriz. Uygulamaya gelecek olursak ise yeni özellikler noktasında ebeveyn gözetiminin daha güvenli bir hale gelmesi hedefleniyor.

Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak!Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak!

Messenger Kids için yeni özellikler geliyor

Messenger Kids’ın Supervised Friending (Denetimli Arkadaşlık) adlı bu yeni özelliği bugün itibariyle ABD’de kullanıma verildi. Ebeveynler, bu özellik sayesinde çocukların kişilerini kontrol ederek arkadaşlık isteklerini yanıtlayabilecek veya yeni arkadaş ekleyebildikleri gibi arkadaşta çıkarabilecekler. Diğer yandan çocuklar tarafından gerçekleştirilen işlemler, Messenger aracılığı ile ebeveynlere bildirilecek. Bir başka yeni özelliğe göre ise ebeveynlerin çocuklarını ve öğretmenler gibi güvenilir yetişkinleri grup sohbetlerine izin verebilecek. Son ve üçüncü özellikte ise ebeveynlerin çocuklarının fotoğrafları, profil adları çocuklarının kişilerine ve kişilerinin arkadaşlarına görünür hale getirebilmek için gizleyebilmeleri de sağlanacak.

Facebook’un yeni özelliklerini çocuk gelişimi, medya ve çevrimiçi güvenlik uzmanlarından oluşan bir danışman grubu ile beraber getirildiği de ifade ediliyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Messenger mesajı artık beşten fazla kişiye iletemeyecekFacebook Messenger mesajı artık beşten fazla kişiye iletemeyecek
Facebook Messenger'ın yeni masaüstü uygulaması yayınlandı!Facebook Messenger'ın yeni masaüstü uygulaması yayınlandı!

PAYLAŞ