Facebook Local Market (Yerel Pazar) Özelliğini Test Ediyor - Haberler - indir.com

Facebook Local Market (Yerel Pazar) Özelliğini Test Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-01 10:00:15
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Hemen her gün yeni bir güncelleme haberi ile karşımıza çıkan sosyal medya devi Facebok sürpriz yeniliklerine bir yenisini daha ekledi. Online alışveriş tarafındaki çalışmalarına yeniden ağırlık veren şirket Local Market yani Yerel Pazar adında yeni bir özelliği test ediyor.

Sosyalleşme, paylaşma ve içerik geliştirme alanı olmanın ötesine geçmek isteyen Facebook, ticari alanda büyümeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, platforma online satış özelliği ekleyerek girişimcilere tam kapsamlı e-ticaret desteği sunacağını duyurdu. 

Söz konusu Facebook üzerinden doğrudan alışveriş yapılmasına izin veren bu yenilik için aslında daha önce ufak bir adım atılmıştı. E-ticaret alanındaki çalışmalarını yeniden gündeme alan firma, kullanıcılarına alışveriş yapabilecekleri bir platform olarak da adını duyurmayı amaçlıyor.

Facebook Local Market

Kayıtlı kullanıcıların alışveriş yapabilecekleri Local Market, anasayfa üzerinde gruplardan ayrı bir bölümde karşımıza çıkacak. Bu alanda kullanıcılar almak istedikleri ürünlere ait fotoğraf, kategori ve fiyat bilgilerine ulaşabilecekler. Ayrıca bu pazar modülü üzerinden ürün araması da yapabilecekler. Yine platform üzerinden satış odaklı grupları takip edebilecekler. 

Kullanıcılara hem daha hızlı hem de kolay alışverişin kapılarını açmak adına söz konusu Local Market yeniliğini hayata geçiren Facebook, bu sayede küçük çaplı ticari kuruluşlara da katkı sağlamış olacak.

800 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olması da sosyal medya devinin bu alanda harika bir pazar yeri olduğunu gösteriyor. Facebook'un bu işte ne kadar başarılı olacağını merak ediyoruz ancak şirket bu alanda başarılı sonuçlar elde edeceği konusunda iddialı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ