Facebook Live İle Yine Cinayet Yayını Yapıldı - Haberler - indir.com

Facebook Live İle Yine Cinayet Yayını Yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-27 18:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Sosyal medya ortamında piyasada birçok canlı yayın yapma servisi bulunuyor. Bu noktada bu yayın servisleri arasında Facebook'un canlı yayın servisi Facebook Live oldukça yoğun bir ilgi görüyor. Fakat Facebook Live üzerinde son zamanlarda çıkan haberlere göre de oldukça kötü durumlar söz konusu oluyor. Geçtiğimiz günlerde bir cinayet videosunun Facebook üzerinde paylaşılmasının ardından oldukça büyük polemiklerin ortaya çıkmasının ardından şimdide Facebook Live yayını esnasında bir baba cinnet sonucunda kızını yayın sırasında öldürdü ve sonrasında intihar etti.

Hatırlarsak bir süre önce ABD üzerinde bir yaşlı adam öldürülme sonucu katil videoyu FacebooK'da paylaşmış ve bir canlı yayın yapmıştı. Facebook ise bu durumu fark ederek kısa süre içerisinde videoyu ve canlı yayın içeriğini platformdan kaldırmıştı. Bugünkü olayda ise Tayland üzerinde yaşayan bir baba cinnet geçirme sonucunda küçük kızını öldürdü ve sonrasında intihat etti. Katilin bu vahşet anları sosyal medya platformu Facebook üzerinden yayınlaması ise oldukça olayı büyüttü ve tepki çekti.

BU videolar ise polis ve Facebook aracılığı ile platform üzerinden kaldırılsa da, bir gün boyunca yayında kaldı ve polis ise Facebook'a herhangi bir suçlamanın olmayacağını belirtti. Korkunç bir olay olarak adlandırılan bu olan'da Facebook'un herhangi bir sorumluluk kapsamında bulunmadığının altı dikkatle çizildi. Facebook ise canlı yayın sistemini geliştirerek bu gibi olayların önüne geçmesini istiyor. Yayınlanan bu gibi vahşet videolar bir süre sonra kaldırılsada, kaldırma konusundaki geç hamleler oldukça eleştiriliyor.

Bu gibi vahşetlerin engellenmesi adına canlı yayınların kısa süreli olarak gecikmeli bir şekilde iletilmesi söz konusu oldu. Yayınlar gecikmeli bir şekilde iletilirse, Facebook ise bu gibi kötü olayların önüne daha kolay geçebilecek. Bakalım Facebook bu konu ile alakalı ne gibi geliştirmeler yapacak göreceğiz.





PAYLAŞ