Facebook Libra'nın adını değiştirdi - Haberler - indir.com

Facebook Libra'nın adını değiştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 17:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Geçtiğimiz seneden beri Libra ile ara ara gündeme gelen Facebook kripto parasının adını değiştirdi.

Geçtiğimiz sene kripto para sektörüne gireceğini açıklayan Facebook’un bu atılımı büyük bir tepki toplamıştı. Merkez bankaları bir sosyal medya uygulamasının böyle bir gücü elinde bulundurmasının tehlikeli olduğunu savunurken aynı zamanda Libra’nın kara para aklamak isteyenler tarafından da kullanılabileceği konusu uzun süre tartışılmıştı. Bir diğer tartışma konusu geçtiğimiz yıllarda büyük veri skandallarıyla gündeme gelen Facebook’un kullanıcıların gizliliğini nasıl sağlayacağı konusuydu.

Facebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldıFacebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldı

Tüm bu tartışmalara rağmen projesinden geri çekilmeyen Facebook Libra’yı hayata geçirebilmek için büyük şirketlerle iş ortaklıkları yapsa da, projenin hayata geçmesindeki engeller bazı şirketlerin Libra projesinden çekilmesine neden olmuştu. Bir süredir kullanıma açılıp açılmayacağı muallakta olan bu projeyle ilgili son günlerde Facebook ciddi adımlar atmaya başladı.

Facebook yeniden Libra ile gündemde

Facebook 2021 yılının Ocak ayında piyasaya sürülmesi beklenen kripto para birimi Libra’nın adını Diem olarak değiştirdi. Şirketin isim değişikliğine gitmesindeki nedenin ise yeni kripto para biriminin Facebook adıyla anılmasının önüne geçmek olduğu düşünülüyor. Bu sayede Facebook çıkan pek çok tartışmayı da yatıştırmayı planlıyor. Kripto para biriminin adını Diem olarak değiştiren şirket Libra Vakfı’nın adını da Diem Vakfı olarak değiştirdi.

Diem ne zaman piyasaya sürülecek?

Geçtiğimiz seneden beri Libra’yı hayata geçirmek için büyük bir çaba sarf eden şirket uluslararası çapta tepkiler alınca isim değişikliğine giderek bu duruma bir çözüm getirmeye çalışıyor. Facebook bu projesiyle dijital para transferini bugün olduğundan daha hızlı ve daha kolay bir hale getirebilmeyi hedefliyor. Libra’yı ilk duyurduğu günden bugüne kapsam açısında küçülten şirketin Diem projesinin de sınırlı bir şekilde başlayacağı söyleniyor. Konuyla ilgili Financial Times'ta yer alan bir habere göre kripto para birimi, Ocak 2021 itibariyle dolar destekli tek bir coin olarak piyasaya sürülecek.

Geçtiğimiz gün yeni projeyle ilgili açıklama yapan Diem Vakfı CEO'su Stuart Levey "Diem projesi, FinTech inovasyonunun gelişmesi ve bununla birlikte tüketicilerin ve işletmelerin anlık, düşük maliyetli, son derece güvenli işlemler yapmasına olanak tanıyacak basit bir platform sağlayacak" dedi.


Facebook Calibra logosu yüzünden davalık olduFacebook Calibra logosu yüzünden davalık oldu
Facebook, Libra hakkındaki planlarını değiştiriyor!Facebook, Libra hakkındaki planlarını değiştiriyor!

PAYLAŞ