Facebook, Libra hakkındaki planlarını değiştiriyor! - Haberler - indir.com

Facebook, Libra hakkındaki planlarını değiştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Geçtiğimiz sene kendi kripto parasını piyasaya sürmek için çalışmalara başlayan Facebook Libra projesini değiştirme kararı aldı. Henüz kullanıma sunulmayan Libra diğer para birimlerini de destekleyecek.

Geçtiğimiz sene Haziran ayında kendi kripto parası Libra’yı piyasaya süreceğini açıklayan Facebook büyük bir tartışmayı da başlatmıştı. Projeyi olabildiğince çabuk hayata geçirmek için çalışmalara başlayan şirket pek çok engelle karşılaşmıştı. Ulusal bankalar bu fikre sıcak bakmazken, bir sosyal medya platformun böyle bir ekonomik gücü de elinde tutacak olması yetkilileri endişelendirmişti.

Libra'daki belirsizlik projeyi çıkmaza sokuyorLibra'daki belirsizlik projeyi çıkmaza sokuyor

Özellikle de güvenlik açıklarıyla sık sık gündeme gelen Facebook’un bu konuda nasıl önlemler alacağı merak ediliyordu. Bunun yanı sıra Facebook’un kara para aklama yeri olabilecek olması da bu projenin pek çok denetim engeline takılmasına neden olmuştu. Libra’yı tek başına gerçeğe geçirmekte zorlanacağını anlayan şirket bu konuda kendine destek verecek iş orakları bulmuştu.

Milletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtı

Libra’nın kontrolünü tek başına üstlenmeyerek Facebook’u ve Calibra’yı Libra’nın kullanılabileceği platformlardan biri olarak hayata geçirecek şirkete bu konuda Libra, Visa, Uber ve Coinbase gibi birçok önemli şirketin desteğini arkasına almıştı. Ancak projenin hayata geçmesinin beklenenden uzun sürmesi bazı iş ortaklarının geri çekilmesine neden olmuş ve Libra’ya ne olacağı iyice belirsizleşmişti.

Facebook Libra'da büyük bir değişikliğe gidiyor!

Geçtiğimiz seneden beri Libra hakkında herhangi bir açıklama yapmayan ya da gündeme getirmeyen Facebook görünüşe göre bu projeden vazgeçmiş değil.

Bugün gelen haberle Libra konusundaki çalışmalarına devam ettiği öğrenilen Facebook’un kripto para biriminin Euro, ABD doları gibi geleneksel para birimlerini de destekleyecek şekilde yeniden düzenleneceği öğrenildi. Buda şirketin Libra projesinin yönünü değiştirdiğini gösteriyor.

Facebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldı

Bir kripto para birimi olarak çıkış yapması beklenen Libra bu kararla birlikte sanal bir para sistemine dönüşecek. Bu kararın Libra’nın iş ortaklarıyla birlikte mi verildiği, yoksa Facebook’un kararı mı olduğu da hala belirsizliğini koruyor. Keza şirketin iş ortaklarının hangilerinin hala projeye destek verdiği de bilinmiyor.

Libra’yı yeniden düzenleme kararı alan şirketin önümüzdeki dönemlerde Facebook’u sanal ödeme hizmeti olarak da kullanıma açması oldukça muhtemel. Bu ani karar Facebook’un Libra’yı tüm kullanıcıların kripto para alabilmesini ve ödeme yapabilmesini sağlamak niyetinde olduğunu gösteriyor. Projenin değiştirilmesi Libra konusundaki endişeleri giderecek mi, ya da Libra'nın piyasaya sürülmesine yetecek mi? Bunu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Facebook Libra'yı destekleyecek para birimleri belli olduFacebook Libra'yı destekleyecek para birimleri belli oldu
Facebook Calibra logosu yüzünden davalık olduFacebook Calibra logosu yüzünden davalık oldu

PAYLAŞ