Facebook Kustomer'ı satın aldı - Haberler - indir.com

Facebook Kustomer'ı satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-02 16:00:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, iletmelere sunduğu hizmetleri kendi platformunda yönetmek için harekete geçti. Şirket bu bağlamda müşteri ilişkileri yönetimi start-up'ı olan Kustomer ile satın alma konusunda anlaşmaya vardığını kamuoyu ile paylaştı. 

Facebook, Kustomer'i kendi bünyesine kattı

Kendi çatısı altında bulundurduğu uygulamalardaki işletmelerin sorunlarını çok daha kolay bir şekilde çözmelerini sağlamak için Facebook, Kustomer'i de kendi bünyesine kattığını duyurdu. Müşterilerinin sorunlarını öğrenip otomatik bir şekilde yanıt veren ya da yetkili bir kişiye aktaran bu uygulama, zamandan tasarruf etmenin yanı sıra aynı zamanda gelişmiş cevap sistemiyle sunarak sorunları en doğru şekilde çözmeyi hedefliyor. 

Facebook Türk bir yazılım geliştiricisine dava açtıFacebook Türk bir yazılım geliştiricisine dava açtı

Söz konusu anlaşmanın şartları ile ilgili detaylar henüz paylaşılmadı: Fakat TechCrunch tarafından yapılan haberlere göre firmanın Facebook saflarına yaklaşık olarak 1 milyar dolara yakın bir fiyat karşılığında katılmış olacağı ihtimali düşünülüyor. Konuyla ilgili olarak sosyal medya devinin sitesinde bir blog yayınlandı. Söz konusu bu blogda ise; "İşletmelerle iletişim için Facebook’u kullanan insan sayısı 175 milyona ulaşmış durumda. Bunların pek çoğu Whatsapp, Instagram gibi uygulamalarla iletişime geçmeye çalışıyor. Ancak işletmelerin müşterileriyle iletişimlerini yönetmelerine yardımcı olmak için bundan böyle Kustomer devreye girecek" şeklinde söylemler kullanıldı.

2015 yılında Brad Birnbaum ve Jeremy Suriel tarafından ortaklaşa bir şekilde kurulan bu firma, o günden bu yana yaklaşık olarak 174 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi başardı. Halihazırda ise 700 milyonun üzerinde bir fiyat biçilen Kustomer için Facebook'un ödemiş olduğu iddia edilen miktarda hiç abartı durmuyor şeklinde değerlendirildi. Şirket daha önce uygulama içerisindeki çeşitliliği daha da artırmak açısından GIF katalog şirketi Giphy ve bulut video oyun şirketi olan PlayGiga'yı da bünyesine katmıştı. Bir yandan ise ise şirket, en çok indirilen 5 uygulamadan 4'ünün de sahibidir. Bu uygulamaların ise Whatsapp, Instagram, Messenger ve Facebook olduğunu belirtmek gerek.


Facebook İzmir'e yaklaşık 1 milyon dolarlık deprem desteği yaptıFacebook İzmir'e yaklaşık 1 milyon dolarlık deprem desteği yaptı
Facebook 6 milyon dolarlık bir cezayla karşıyaFacebook 6 milyon dolarlık bir cezayla karşıya
Facebook yeniden Libra ile gündemdeFacebook yeniden Libra ile gündemde

PAYLAŞ