Facebook Kurucu Ortağı Tarafından Suçlanan Zuckerberg'den Cevap Gecikmedi - Haberler - indir.com

Facebook Kurucu Ortağı Tarafından Suçlanan Zuckerberg'den Cevap Gecikmedi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 18:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Mark Zuckerberg kendisi ve Facebook'la ilgili hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Geçtiğimiz hafta Facebook’un kurucu ortağı Chris Hughes, Mark Zuckerberg ile ilgili olarak, Facebook’la ilişkisinin kesilmesinin zamanın geldiğini savunmuştu. Facebook’un sürekli veri sızdırma suçlarından dolayı başının belaya girmesi ve uygulamanın güvenirliğinin zedelenmesini Zuckerberg deniyle olduğunu, yönetimin tamamen Zuckerberg ve ekibinde olduğu diğer geliştiricilerin hiçbir şekilde müdahale edemediğini savunan Hughes’ın iddialarıyla ilgili olarak Zuckerberg’de geçtiğimiz gün açıklama yaptı.

Mark Zuckerberg hisselerini mi satıyor?Mark Zuckerberg hisselerini mi satıyor?

Zuckerberg Şirketi Parçalamanın Doğru Olmadığını Savunuyor

Zuckerberg, sunulan bu çözüm önerisinin sorunların çözülmesine yardımcı olmayacağını dile getirdi. “Umursadığınız şey demokrasi ve seçimler ise, o zaman bizimki gibi bir şirketin seçim müdahalesine karşı mücadele etmek için gerçekten gelişmiş araçlar geliştirmeye  yılda milyarlarca dolar yatırım yapabilmesini istersiniz.” Sözleriyle kendini savunan Zuckerberg Facebook’la bağını kesmesinin bu sorunlara hiçbir olumlu etki sağlamayacağını savunuyor.

Mark Zuckerberg özür diledi

Zuckerberg, Facebook uygulamasının yöneticilerinin ayrılması halinde bunun bir parçalanma yaratacağını savunuyor. Gizlilik ve güvenlik açısından oluşan bu soruların çözülememesinde ki ana nedenin yanlış bilgilendirmelerden kaynaklandığını söyleyen Zuckerberg, şirketi parçalara ayırmanın uygulamanın ekonomik gücünü küçülteceğini ve seçmenlerin görüşlerini etkilemeye yönelik yapılan paylaşımların tespit edilerek kaldırılmasında, yapay zeka güvenlik teknolojilerinin kullanılmasını da zorlaştıracağı belirtiyor.

Chris Hughes ise Zuckerberg’in elinde bulundurduğu gücün bu zamana kadar görülmemiş ölçüde olduğunu ve bu yaklaşımlarının Amerikan karşıtı bir tavır sergilediğini ifade ediyor. Bunun yanında gelişmesi gereken Facebook’un rakiplerini kopyaladığını ve bu durumun şirketin satın alma yapısına olumsuz olarak etki edeceğini savunuyor.

Mark Zuckerberg, Artık Facebook'ta Engellenebiliyor

Hughes’a Göre Sorun İse Tekelleşmeden Kaynaklı

Geçmiş dönemlerde sosyal ağın toplumu etkilemeye başladığı hakkında bir uyarıda Facebook’un ilk başkanı olan Sean Parker ve büyüme yöneticisi Chamath Palihapitiya'dan gelmişti.

Ancak tüm bu açıklamalara ve uyarılara karşılık Zuckerberg ise Facebook’un bu şekilde hareket etmesinin topluma zarar değil fayda sağladığını bunun kamu yararına olduğunu ciddi bir şekilde savunuyor.

Zuckerberg, kendisini Facebook'tan kovmayı düşünmüş

Zuckerberg’e göre Facebook’un bu sene güvenlik önlemleri için ayrılan bütçesinin son on yıldaki gelirden daha fazla olduğu yönünde. Güvenliğe sosyal medya alanındaki her şirketten daha çok yatırım yaptıklarını savunan Zuckerberg bu kaynağın işletmelerinin zamanla oluşan gücünden elde edildiğinin altını çizdi.

Konu ile ilgili olarak ise Facebook iletişim departmanı başkanı Nick Clegg’de Zuckerberg’ü destekleyen bir açıklama yaptı. Şirketin büyümesinin ve hacminin bir sorun oluşturmadığını söyleyen Clegg, platformda bulunan kullanıcıların haklarını koruduklarını söyleyerek, yasa koruyucularına karşı da bir takım sorumlulukları olduğunu savundu.

Facebook’un yöneticileri şu anda her ne kadar şirketi ve uygulamayı savunmaya devam ederek parçalanmanın iyi gelmeyeceği yönünde uyarılarda bulunsa da, Hughes’in belirttiği sorunları da göz önünde bulundurarak, şirket içerisinde şuan da ciddi bir tekelleşme sorunun yaşandığını söyleyebiliriz. Bu tekelleşmenin ortadan kalkması durumunda ise Elizabeth Warren'a göre Facebook ölçeğinde faaliyet gösteren diğer firmalar bu işten daha karlı çıkabilirler. Yaşanan bu sorunların çözümünün nasıl sağlanacağını ise kestirmek şuan ki durumda oldukça güç.


İlgili uygulamalar
Mark Zuckerberg ifade vermek zorunda kalacak!Mark Zuckerberg ifade vermek zorunda kalacak!
Facebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü SuçluyorFacebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü Suçluyor

PAYLAŞ