Facebook kullanmak insanları kötü etkiliyor - Haberler - indir.com

Facebook kullanmak insanları kötü etkiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-17 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Singapur’da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre Facebook’un depresyona yol açabileceği ortaya çıktı. Araştırma kapsamında Facebook kullanılırken, tetiklenen kıskanma duygusu, insanların kıyas yapmasına sebep oluyor ve bu durum ise bir süre sonra depresyona dönüşüyor. Özellikle akıllı telefon ve internet kullanımının oldukça fazla yaygın olduğu şu dönemde, kullanıcı hayatının ayrılmaz bir parçası olan sosyal medya, günümüzde ciddi zamanlar harcanan yerler oluyor. Bu tarz platformlara kullanıcılar büyük zamanlar harcarken, sosyal medya denildiği zaman ise akla gelen ilk isimlerden birisi Facebook oluyor. Oldukça eski ve popüler olan Facebook ile alakalı yapılan bir araştırmada platformun sağlığa zararlı olabileceği ortaya çıkıyor.

Facebook ile alakalı önemli araştırma

Facebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip EdecekFacebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip Edecek

Singapur’da hizmet veren Nanyang Teknoloji Üniversitesi kapsamında çalışan bir grup insan tarafından Facebook ile depresyon arasında bir bağın olup olmayacağı araştırıldı. Çok sayıda katılımcı ile geniş çaplı bir araştırma yapılırken, uzmanlar çok çarpıcı sonuçlar yayınladılar. Araştırmaya göre Facebook, insanların depresyona girmesine sebep olabiliyor. Buna göre Facebook’ta saatlerini geçiren kullanıcılar depresyona daha yatkın olabiliyorlar. Bunun sebebi olarak ise Facebook’un kıskanma duygusunu tetikleyen yapıda olması deniliyor. Konu hakkında açıklama yapan Prof.Edson C. Tandoc Jr. Facebook’ta dolaşırken kendisinden daha iyi durumda olan insanlarda kıyaslama yapıldığını bunun içgüdüsel olarak gerçekleştiğini belirtiyor. Bu durum ise kısa süre sonra depresyona yol açıyor.

Yapılan araştırmaya göre Facebook sebebiyle depresyona girme noktasında yaş, cinsiyet veya eğitim durumu gibi kriter önemi bulunmuyor. Bu noktada herkes, Facebook kullanırken depresyona girebilir. Diğer yandan Facebook kullanıma dayalı depresyon, insanı sosyal medyaya daha fazla çekiyor. Sosyal medyada daha fazla vakit geçiren kullanıcılar bu noktada döngüye giriyor. Bu durumdan kurtulmak için ise bir uzmandan yardım almak gerekiyor.


Facebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattıFacebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattı
Tinder rakibi Facebook Dating bir özellik daha getiriyorTinder rakibi Facebook Dating bir özellik daha getiriyor

PAYLAŞ