Facebook kullanıcı sayısını arttırdı - Haberler - indir.com

Facebook kullanıcı sayısını arttırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-01 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Korona virüsün yayılmasıyla beraber yaşamsal faktörlerde çok ciddi değişiklikler yaşandı. Tedbir amaçlı evlere kapanmak gereken şu günlerde internet kullanımı ve sosyal medya kullanımında önemli ölçüde artış yaşandı. Kullanımı artan sosyal medyalardan biri Facebook. Şöyle ki Facebook, bu süreç içerisinde aktif kullanıcı sayısının arttığını fakat reklam verenlerin azaldığını ve reklam fiyatlarının da düştüğünü açıkladı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle insanların tedbir amaçlı evlere kapanması sosyal ağ platformlarının kullanımını artırdı. Bununla beraber aynı zamanda insanların ticaretten uzaklaşması reklam gelirinin de düşmesine neden oldu. Sonuç olarak teknoloji devleri bu durumdan son derece olumsuz etkilendiler. 

Facebook karanlık mod tasarımı ortaya çıktıFacebook karanlık mod tasarımı ortaya çıktı

Facebook ne kadar kullanıcıya sahip?

Sosyal medya lideri Facebook tarafından açıklanan yılın ilk çeyrek raporlarına göre platformun aylık aktif kullanıcı sayısı yüzde 10 oranında artarak 2.6 milyar seviyesine çıktı. Günlük aktif kullanıcı sayısı ise yüzde 11 artışla 1.73 milyar oldu. Artışlar Facebook’un beklentilerinin üzerinde oldu. Instagram, WhatsApp, Messenger ve Facebook paketi göz önünde bulundurulduğunda ise aylık aktif kullanıcı sayısı yüzde 11 oranında artışla 3 milyar seviyesinde ulaştı. Günlük aktif kullanıcı ise yüzde 12 oranında artış göstererek 2.36 milyar dolar oldu. 

şirketin toplam geliri 17.4 milyar dolar ile yüzde 18 oranında artış gösterirken, net gelir ise 4.9 milyar ile neredeyse iki katına çıktı. Bununla beraber korona virüs salgını şirketin gelecek ön görüsünde bulunmasını imkansız hale getiriyor. Mart ayı içerisinde platforma reklam verenlerin sayısının azalması nedeniyle ortalama reklam fiyatları da azalmış gözüküyor. Facebook karantina sürecinin sona ermesi ile işlerin yoluna gireceğini düşünüyor.


Facebook ve Instagram'dan şeffaflığı arttıracak yeni düzenlemeFacebook ve Instagram'dan şeffaflığı arttıracak yeni düzenleme
Facebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyorFacebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyor
Facebook WhatsApp'ta reklam gösterme projesini yeniden değerlendiriyorFacebook WhatsApp'ta reklam gösterme projesini yeniden değerlendiriyor

PAYLAŞ