Facebook kullanan genç sayısı günden güne azalıyor - Haberler - indir.com

Facebook kullanan genç sayısı günden güne azalıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-01 11:00:13
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Sosyal medya hesapları arasında ilklerden biri olan Facebook, aynı zamanda yıllardır en popüler olanlardan da biri. Dünya çapında ciddi bir kitle tarafından kullanılan Facebook, bir dönem gençlerin gözde platformlarından birisiydi. Sonraları, Facebook'a rakip olarak Instagram, Twitter, Snapchat, Tumblr gibi birçok farklı sosyal medya seçeneği ortaya çıktı. Facebook'ta orta yaşlı kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte, gençler yavaş yavaş diğer sosyal medya platformlarına kaymaya başladı. Facebook bu nedenle gençleri yeniden kendisine bağlamak adına birçok yola başvurdu ve platform üzerinde birçok yenilik yapıldı. Bu anlamda güncel olarak istatistik paylaşımı yapıldı. Açıklanan istatistiklere bakıldığında, Facebook'ta genç kullanıcı sayısının, eskisinden daha da düşük olduğu görüldü.

Youtube gençlerin yeni gözdesi

Facebook'un, son yıllarda genç nüfusunu kaybettiği biliniyordu ve platform, genç kullanıcı sayısını yeniden kazanmak için birtakım çalışmalar yapıyordu. Pew Araştırma Merkezi tarafından paylaşılan istatistiklere bakıldığında, Facebook'un bu konuda çok da başarılı olamadığı görüldü. Çünkü platformun genç kullanıcı sayısı günden güne azalmaya devam ediyor. Araştırma sonucunda, Facebook'un özellik 13 ' 17 yaş arasındaki kullanıcılarını daha hızlı kaybettiği ortaya çıktı.

Pew Araştırma Merkezi'nin açıkladığı 2018 yılı verilerine bakılırsa; Facebook kullanan gençlerin yüzdelik oranı 51. Facebook'u diğer platformlardan daha çok kullanan gençlerin oranı ise yüzde 10. Gençlerin şu an en çok ilgi gösterdiği platformun Youtube olduğu ortaya çıktı. Youtube kullanan genç kesimin oranı yüzde 85 olarak kaydedildi. Youtube'u yüzde 72 ile Instagram takip ediyor. Snapchat yüzde 69, Twitter yüzde 32 ve Tumblr ise yüzde 9 oranında genç kullanıcıya sahip.





PAYLAŞ