Facebook Kripto Para Kazanmayı Teşvik Eden Tüm Reklamları Yasaklıyor - Haberler - indir.com

Facebook Kripto Para Kazanmayı Teşvik Eden Tüm Reklamları Yasaklıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-31 14:59:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook, kullanıcı deneyimine yönelik yeniliklerine devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda haber akışı kısmında yeniliklere giderek arkadaş ilişkilerini ön plana çıkartan şirket şimdi ise reklamcılık tarafında bazı yeniliklerini duyurdu. Şimdi ise sosyal paylaşım platformunda yer alan aldatıcı ve yanıltıcı promosyon uygulamaları yer alan kripto para kazanmaya yönelik teşvik edici reklamları yasaklamaya karar verdi. Şirketin iyi niyetli olmayan kasıtlı ve yanıltıcı kazançlara yönelik yapacağı engellemeleri yayınladığı bir blog yazısı ile duyurdu.

Yapılan açıklama ile Instagram ve Facebook gibi platformlarda çeşitli fonları Bitcoin satın almak için kullan gibi ibarelere sahip olan reklamlar ve ticarete teşvik edici içerikler yayınlanmadan kesin bir şekilde kaldırılacak. Bu noktada Facebook, "İnsanlara aldatmacadan veya aldatmadan korkmadan Facebook reklamlarıyla yeni ürün ve hizmetleri keşfetmeye ve bunları öğrenmeye devam etmelerini istiyoruz" dedi. 2018 yılı ile beraber Facebook'un sosyal ağda yer alan çeşitli sorunları düzeltme yönünde bir çabalarının olduğu dile getiriliyor. Ayrıca Mark Zuckerberg, dijital kripto paraların hem olumlu yanının hemde olumsuz yanının olduğunu söylüyor.

Söz konusu reklam içeriği olan Bitcoin'e baktığımızda ise 2017 sonları ile beraber rekor fiyatlara yükselerek 20.000 dolarları görmüş fakat şu sıralar ise 10.000 dolar seviyelerinde dolaşıyor diyebiliriz. Bakalım Facebook'un aldığı bu reklamcılık kararı Bitcoin borsasını nasıl etkileyecek ve ne gibi reklam düzenlemeleri gelecek göreceğiz.





PAYLAŞ