Facebook, koronavirüs salgını için yeni bir projeyi hayata geçirdi - Haberler - indir.com

Facebook, koronavirüs salgını için yeni bir projeyi hayata geçirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-21 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok indirilen sosyal medyası Facebook'un CEO'su Mark Zuckerbeg, dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile ilgili bir hamle yaptı. Korona virüs salgınını takip etmek için bütün dünyayı için alacak olan bir proje başlattıklarının bilgisini verdi. ABD'de halihazırda uygulanan ve artık dünyaya açılacak olan projeden elde edilen verileri üniversiteler ve halk sağlığı kurumları kullanılabilecek. Facebook, geçtiğimiz günlerde ABD'deki kullanıcılarına bir korona virüs anketi sunmaya başladı. Facebook platformunun kullanıcılarına hangi koronavirüs semptomları gösterdiklerini sordukları anket sayesinde ülke içerisinde koronavirüs salgınının yayılmasını takip altında tutmayı hedefliyor. 

İlk olarak ABD'de uygulanmaya başlanan bu çalışma, Carnegie Mellon Üniversitesi ile beraber yürütülüyor. Söz konusu bu anket sayesinde elde edilen bu bilgiler, Carnegie Mellon Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından inceleniyor. 

Facebook'un Android sürümüne yeni özellikler geliyorFacebook'un Android sürümüne yeni özellikler geliyor

Her hafta içerisinde bir milyon anket sunuluyor

Konuyla ilgili olarak araştırma yapan araştırmacılar, haftada 1 milyon ankete cevap alıyorlar. Anketleri incelemeye alan araştırmacılar, yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyuna paylaşılan koronavirüs verileri ile benzerlik gösterdiğini açıkladılar. Facebook üzerinde sonuçların benzerlik gösteri nedeniyle elde ettikleri verilerin, hastalığın yayılımının tahmin edilmesinde güvenilir bir araç olacağını ve küçük bir yerleşim ölçeğinde ise hastalık verilerine dair kesin bilgiler sunulacağının da altı çizildi. 

Facebook’un CEO’su Zuckerberg, Facebook bünyesinde yer alan araştırmacılara benzersiz bir şekilde yardımcı olabileceklerini söyleyerek ve bu tür verilerin elde edilmesinde ise sosyal ağ platformlarının rolünün de öneminin arttığını belirtti. Zuckerberg, “Kimliklerini bildiğimiz çok sayıda insana anket ulaştırarak, ön yargıları düzeltmek ve örneklemenin doğru bir şekilde oluşturulmasını sağlamak için yeterli verileri üretebiliriz” dedi.

Zuckerberg, yapılan bu anketin küresel olarak uygulanmasıyla beraber araştırmacıların anketin sonuçlarına erişebileceği bir araç oluşturacaklarını dile getirdi. Zuckerberg, yapılan anketin sonuçlarının bu tür kesin verilere ulaşamayan hükumet ve halk sağlığı kuruluşlarının gelecek haftalar içerisinde ve aynı zamanda aylarda karar vermelerine yardımcı olabileceklerini aktardı. Dev şirket Facebook'un CEO'su, Facebook platformunun kişisel koruyucu ekipmanları gibi kaynaklara olan ihtiyacın belirlenmesi için yapay zeka gibi araçlarla dünya çapında üniversiteler, sağlık kuruluşları ve hükumetler ile beraber iş birliği yaptıklarını da belirtti. Facebook korona virüs ile ilgili bu çalışmasıyla beraber adından olumlu bir şekilde söz ettirmeyi başardı. 

 


Facebook'un çiftler için geliştirdiği yeni mesajlaşma uygulaması Facebook'un çiftler için geliştirdiği yeni mesajlaşma uygulaması "Tuned"
Facebook Gaming Facebook Gaming "Turnuvalar" özelliği beklenenden erken erişime sunuldu
Facebook Apple Watch için yeni bir mesajlaşma uygulaması çıkardıFacebook Apple Watch için yeni bir mesajlaşma uygulaması çıkardı

PAYLAŞ