Facebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdi - Haberler - indir.com

Facebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-30 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünya genelini kapsayan koronavirüs salgını ile mücadele tüm güçle devam ediyor. Şimdi ise sosyal medya devi Facebook, TC Sağlık Bakanlığının dahil olmak üzere birçok küresel sağlık kuruluşunun COVID-19 ile alakalı paylaşmış olduğu en güncel bilgi ve kaynakların yer aldığı “Koronavirüs (COVID-19) Bilgi Merkezi”ni Türkçe olarak yayın hayatına soktuğunu duyurdu. Merkez tarafından diğer yandan kullanıcıların sağlıklı kalmaları ve aileleri ile topluluklarını desteklemeleri için alabilecekleri önlemleri de paylaşıyor. Takibe başlanabilmesi için Türkiye’deki Facebook kullanıcılarının ana sayfalarında en üst bölümde yer alacak olan Koronavirüs Bilgi Merkezi, Sağlık Bakanlığı haricinde Dünya Sağlık Örgütü gibi küresel sağlık kuruluşları tarafından paylaşılan gerçek zamanlı güncellemeler ve sosyal mesafe noktasında virüs yayılımını önleme ile alakalı yardımcı içerik ve makaleler bulunacak.

Facebook, yeni koronavirüs önlem merkezini aktif etti

Facebook kazançları iyice düştü! Şirket zararın eşiğinde!Facebook kazançları iyice düştü! Şirket zararın eşiğinde!

Merkezin en üst bölümünde yer alan ana istatistikler hem bölgesel hem de küresel haber başlıkları ile günlük olarak güncelleniyor. Kullanıcılar tarafından sağlık kuruluşları tarafından paylaşılan son güncellemeler ile alakalı bildirim alınabiliyor. Ayrıca haber kaynaklarını görebilmek için de yine merkezi takip edebilecekler. İnsanları bilgilendirme ve koruma için COVID-19 ile alakalı güvenilir içerikleri öncelik olarak destekleyen Facebook Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı olan Derya Matraş konu hakkında şu sözleri dile getirdi:

 “COVID-19 salgınının dünyanın dört bir yanındaki etkilerini görmeye devam ettiğimiz bu dönemde, insanların güvenilir sağlık kuruluşlarının paylaştığı doğru ve resmi bilgilere erişmelerini sağlamayı en önemli önceliğimiz ve odağımız haline getirdik. Bu doğrultuda, aralarında T.C. Sağlık Bakanlığı da olmak üzere birçok yerel ve küresel sağlık kuruluşu ile işbirliği yaparak Türkiye’deki kullanıcılarımızın haber kaynaklarında görebilecekleri ve Türkçe olarak erişebilecekleri Koronavirüs Bilgi Merkezi’ni hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde de, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü gibi önemli sağlık kuruluşlarından gelen güvenilir bilgilere ülkemizde servislerimizi kullanan herkesin en hızlı şekilde erişebilmesi adına gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.”


İlgili uygulamalar
Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor!Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor!
Yeni Facebook tasarımına nasıl geçilir?Yeni Facebook tasarımına nasıl geçilir?

PAYLAŞ