Facebook

Facebook "Komşuya yardım" özelliğini yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-02 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya lideri Facebook, Corona virüsü pandemisi esnasında yardı isteğinde bulunanlar ile destek olanlar arasında bir bap kurmak adına yeni bir araç geliştirdi. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün daha da yayılan corona virüs salgını dünyaya yayıldıkça Facebook, teyit edilmemiş bilgilerin önüne geçmeyi başarıyor. Bununla beraber aynı zamanda el dezenfektanı gibi temel ihtiyaçlar için fiyat araştırması da yaparak haksız rekabetin önüne geçmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Şirket tarafından Salı günü "Community Help" özelliği başlatıldı. Facebook yeni özelliğini şu şekilde açıkladı;"Yiyecek dağıtmak için insanların gönüllü olmasını, yerel bir gıda deposu oluşturulmasını ve insanlara bağışta bulunulmasını destekleyerek bunların önünü açıyoruz. Komşulardan yardım istemek veya onlara yardım etmek isteyenler için bir yardım topluluğu oluşturduk." dedi.

Sosyal medyalar arasında lider isim olan Facebook, yeni aracı gelecek bir kaç gün içerisinde ABD, İngiltere, Fransa, Avustralya ve Kanada’da kullanıma sunacak. Ayrıca şirket bu ülkelerin ardından daha fazla bölgeye genişlemek istediğini söyledi.

Yeni Facebook tasarımına nasıl geçilir?Yeni Facebook tasarımına nasıl geçilir?

Facebook Topluluk Yardımı özelliği ile neler yapılabilir?

Herhangi bir konuda teklifleri görmek istediğinizde alanın büyüklüğünü kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Büyüklük oranını; 10 km, 25 km, 50 km veya 100 km şeklinde seçebilirsiniz. Bu özelliğin kenar çubuğunda ise kategori filtresi bulunuyor. Kullanıcılar ihtiyaç malzemelerini buradan seçerek ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilirler. Facebook'un Topluluk Yardım özelliğinin kategorisinde bebek malzemeleri, gıda, bilgi, ulaşım ve daha fazlası bulunuyor. Ayarlara göz atıp kendi ayarlamalarınızı yapmanın ardından, Facebook yakınınızdaki teklif ve istekleri de gösterecek. "Yardım iste" veya "yardım öner" i tıkladığınızda ise bir pencere açılıyor.

Bu özelliklere ek olarak aynı zamanda yayınınızın gizlilik ayarlarını da kontrol edebilirsiniz. Normal Facebook hesabınızda olduğu gibi yayınlar da "herkese açık", "arkadaşlarımın arkadaşları" veya yalnızca "arkadaşlarım" tarafından görülebilir hale getirilebilir. Facebook Messenger’da veya WhatsApp’ta olmak üzere iletişim kanallarından birini seçerek kullanımınızı çok daha genişletebilirsiniz. Bunlara ek olarak bağış toplama panelinden bağışta bulunabilirsiniz. Facebook sunmuş olduğu bu özellik ile beraber daha fazla kullanıcıya kolaylıkla ulaşıyor. Hatta öyle ki corona virüs salgını nedeniyle zor durumlar geçiren kullanıcılara yardım etmek amacıyla bir aracı görevi üsteleniyor. 


Facebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdiFacebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdi
Facebook'tan 100 milyon dolarlık yatırım!Facebook'tan 100 milyon dolarlık yatırım!
Facebook hesabı olmayanlarda canlı yayınları izleyebilecek!Facebook hesabı olmayanlarda canlı yayınları izleyebilecek!

PAYLAŞ