Facebook Keşfet Özelliğini Test Etmeye Başladı - Haberler - indir.com

Facebook Keşfet Özelliğini Test Etmeye Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-10 19:55:47
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Facebook, Android'deki uygulamanın beta sürümünde ikincil bir haber beslemesi test ediyor. En son beta güncellemesinde, Haber Beslemesi'nin mevcut sürümü "Zaman Tüneli" sekmesi yanında yeni "Keşfet" sekmesi geldi. Özellikle kullanıcının sahip olduğu sayfalardan, kullanıcının ilgi alanlarına uyarlanmış fotoğrafların, videoların ve makalelerin birleşiminden oluşur ve keşfet sekmesinde haber akışı içeriği sadece beğendiğiniz sayfalardan veya sadece arkadaşlarınızın paylaşımlarından oluşmaz. Trend olan haberler ve paylaşımlar keşfet sekmesinde yer alır, Instagram'ın Arama ve Keşfetme sekmesine benzer. Farklı bölgelerde farklı keşfet sekmesi ikonları görülmektedir. Home ve Explore olmak üzere 2 ana sekme olarak yer alabildiği gibi bazı bölgelerde 4 sekmenin arasında 5. roket simgesi olarak yer almaktadır, Türkiye'de de şu an roket simgesi olarak görülmektedir. Keşfet sekmesi şu an Android uygulamasının beta sürümünde mevcut ve henüz tüm kullanıcıların kullanımına sunulmadı.

Keşfet sekmesinde, bir haber sitesinin eğlence sektörü paylaşımları yanı sıra arkadaşlarınızın paylaştığı popüler videolar, ağımda popüler olan yazıların paylaşımları ve tabii ki halihazırda sevdiğiniz ve beğendiğiniz içeriklerle yakından alakalı sayfaların paylaşımlarıyla doludur. Video öykülerinin üstünde, yayın ayrıca arkadaşlarınızdan kaçının videoyu izlediğini size gösterir. İlk izlenimlerde şu an keşfet sekmesinde reklamlar olmadığı dikkat çeken bir özellik olarak ön plana çıktı.

Ocak ayında iOS cihazlar için geliştirici grubuyla paylaşılan keşfet özelliği Android cihazlar için de geliştiricilerle paylaşıldı. Her iki platformda da beta sürecinde olan bu özelliğin Facebook tarafında ciddi olarak düşünüldüğü ortaya çıkıyor. Merakla tüm kullanıcılarla paylaşılmasını bekliyoruz.





PAYLAŞ