Facebook kendini tamamen değiştiriyor! - Haberler - indir.com

Facebook kendini tamamen değiştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-01 13:30:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden olan Facebook'ta herhangi bir değişiklik yaptığı zaman bunun hem kullanıcıları hem de bu platformu kullanan şirketler için büyük sonuçlar ortaya çıkarabiliyor.

Mark Zuckerbeg, Facebook'un dev boyutlara ulaştığı kullanıcılarının bu platformu kullanma biçimleriyle alakalı en büyük bir değişimin olduğunun sinyallerini uzun zamandır veriyordu. Birçok kullanıcı için arkadaşlarının, üye oldukları grupların ya da takip ettikleri sayfaların gönderilerini gördükleri Haber Kaynağı, Facebook demekti. Ancak şirketin çok büyük olmasa da oldukça sağlam görünen üçüncü çeyrek sonuçlarıyla ilgili yapılan telekonferansta Zucberg, "İnsanların birbirleriyle iletişim kurma biçimlerinin özel mesajlaşma ve Hikayeler kısmına doğru kaydığını görüyoruz. Başkalarına  açık paylaşım yapmak her zaman çok önemli olacak ancak insanlar giderek özel paylaşımlarda da bulunmak istiyor"  sözlerini söyledi.

Son yıllarda Instagram, Facebook'a tercih ediliyor!Son yıllarda Instagram, Facebook'a tercih ediliyor!

Facebook köklü bir şekilde değişiyor!

Başta WhatsApp olmak üzere tüm bu servisleri çekici kılan şeyin mahremiyet olduğu oldukça açık. Stories özelliğinde de paylaşımların geçici olmasını seviyor insanlar. Zuckerbeg, "İnsanlar, kalıcı olmayan biçimlerde paylaşım yapmak istiyor ve bizim de bu yeni eğilimi tamamen kucakladığımızdan emin olmak istiyorum" sözlerini ekledi.

Bir diğer büyümenin olduğu alansa video. Artık ayrı bir sekmeye tıkladığında kullanıcılar Haber Akışı kısmından ayrılıp, izleyebilecekleri videoları gösteren bir farklı menüye ulaşıyor.

Zuckerberg, Haber Kaynağı'nda videolara yer verilmesinin "bazı sosyal etkileşimlerin yerine geçiyor ve insanların deneyimin değerini azalttığını söylediğini" ancak daha kaliteli bir şekilde deneyim sağlamak adına ayrı bir bölüme aldıklarını söyledi.Bununla birlikte, Facebook'un bu yeni gelecek özelliklerinin ağırlığını azaltmaya yönelik atılan bu adım bazı önemli riskleri de yanında getirecek gibi gözüküypr

 


Facebook, Messenger 4'ü duyurdu!Facebook, Messenger 4'ü duyurdu!
Facebook profillerine ve hikayelere müzik sabitlenebilecek!Facebook profillerine ve hikayelere müzik sabitlenebilecek!
Kullanıcı Bilgilerini Sızdıran Facebook'un Cezası Yalnızca 654.000$Kullanıcı Bilgilerini Sızdıran Facebook'un Cezası Yalnızca 654.000$

PAYLAŞ