Facebook Kendi arttırılmış gerçeklik gözlüğünü üretiyor - Haberler - indir.com

Facebook Kendi arttırılmış gerçeklik gözlüğünü üretiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-26 10:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook son dönemlerde teknoloji konusunda büyük adımlar atıyor. Şimdi de şirket artırılmış sanal gözlük çalışmaları yapıyor.

Facebook Kendi arttırılmış gerçeklik gözlüğünü üretiyor

Facebook sanal gerçeklik gözlüğü için büyük yatırımlar yapıyor. Oculus'a sahip olması bu durumun en büyük parçası ve en önemli parçası diyebiliriz. Ancak TechCrunch'ın bir haberine göre sosyal medya devi, artırılmış sanal gerçeklik gözlüğü için büyük bir çalışma yürütüyor. Facebook şirketinin artırılmış gerçeklik şefi Ficus Kirkpatrick TechCrunch'a, donanım ürünleri de geliştirdiklerini ve bu yönde ilerleyeceklerini belirtti. Gözlüklerin hayata girdiğini görmek istediklerini de belirtti. Bunun için kendi üstlerine düşenleri yerine getireceklerini de açıkladı.

Facebook Gruplar için toplu mesajlaşma özelliği geldiFacebook Gruplar için toplu mesajlaşma özelliği geldi

Yakın zaman içerisinde milyonlarca kişinin verilerinin dışarı sızdırılmasıyla gündeme gelen Facebook, bu konuda adımlar atması ilginç bir vizyon sayılabilir. Şirketin kendi bünyesinden çıkardığı Facebook Portal, şirket adı altında satılmış ve teknoloji piyasasında biraz soğuk karşılanmıştı. İnsanların hareketlerinin izlenmesi konusunda şirketin adının yarattığı izlenim dikkate alındığında birçok kullanıcı özel hayatına Facebook markalı kameraları sokup, hayatının her anını izlemelerine izin verme noktasında olumsuz cevaplar verebilir.

Fakat kullanıcılar artırılmış sanal gerçeklik gözlüğünün hayatımızda daha çok yer almasına izin verecektir. Facebook'un öncelikle insanların gözünde kaybettiği değeri tekrar kazanması gerekiyor. Çünkü insanların bilgilerini sattığını ve dışarı sızdırdığını düşünürsek, ayrıca son dönemlerde hackerlar tarafından çalınan milyonlarca bilgiyi de göz önüne alırsak gerçekten bu güveni tekrar kazanmaları zor olacaktır. Bu sanal gerçeklik gözlüğü Facebook için yeni bir hedef değil. 2016 yılındaki F8 konferansında CEO Mark Zuckerberg, artırılmış sanal gerçeklik gözlüğünün tarafında yapılan çalışmaları dile getirmişti. 

Zuckerberg, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, gözlüklerin biçiminin giderek daha da küçüleceğini ve en sonunda hem sanal hem de artırılmış sanal gerçeklik özelliklerini bir arada sunacak normal bir görünümlü gözlüklere ulaşacağını belirtiyor. Facebook'un şu anda geliştirdiği sanal gerçeklik gözlüğünün, Mark Zuckerberg tarafından açıklanan gözlükle uyuşup uyuşmadığını şu anlık bilemiyoruz. Fakat ilerleyen zamanlarda şirket daha detaylı bir açıklama yaparak bizle bilgilendirebilir. Gelişen bu gözlüğü ilerleyen zamanlarda evlerimizde görebiliriz. Fakat şirketin bundan önce biraz güven kazanması gerekecek.


Facebook tarihinin en büyük veri sızıntısı ile karşı karşıyaFacebook tarihinin en büyük veri sızıntısı ile karşı karşıya
Google, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık YüzleriGoogle, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık Yüzleri
Instagram TV artık Facebook'da!Instagram TV artık Facebook'da!

PAYLAŞ