Facebook kazançları iyice düştü! Şirket zararın eşiğinde! - Haberler - indir.com

Facebook kazançları iyice düştü! Şirket zararın eşiğinde!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 21:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hala devam eden corona virüs salgını, insanlar ekranlara daha çok yönelmeye başladı. Bunun nedeni ise virüs nedeniyle insanların evlerinde kalmak zorunda olmalarıdır. Bu durumla beraber Facebook kullanımı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Fakat Facebook için bu durum, reklamcılık alanında pek de avantajlı gibi gözükmüyor. Farklı bir deyişle ise Facebook, Haber Kaynağı'nda bulunan reklam formlarından kolay bir şekilde para kazanmaya başladı. Bunun nedeni ise tahmin edeceğiniz üzere reklamverenlerin Covid-19 ile ilişkili karantinanın ekonomik etkileri nedeniyle reklam vermiyor olmasıdır. 

Corona virüsü reklamcılığı da etkiledi

Salı günü Facebook bünyesinde çalışan yetkililer tarafından yayınlanan bir blog yazısında, virüsten dolayı zarar görmüş ülkelerde, toplam mesajlaşma oranının yüzde 50'den fazla arttığı da belirtildi. Hatta özellikle İtalya'daki kullanıcılar, uygulamalarda yaşanan bu olaylardan sonra yüzde 70 oranında daha fazla vakit harcamaya başladı. Söz konusu blog yazısında Facebook'un, grup görüşmelerinde geçen ay yüzde 1000'in üzerinde bir artış yaşandığı da dile getirildi. 

Facebook çalışanlarına fazladan 1000 dolar veriyor!Facebook çalışanlarına fazladan 1000 dolar veriyor!

Silikon vadisi merkezli olan sosyal ağ şirketinin, dünyanın dört bir yanında yer alan kullanıcıları, karantina ile beraber teknolojiye yönelirken Facebook'un da çeşitli platformlarında olağanüstü bir yoğunluk gözüküyor. Fakat bir durum dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook'un gelirinin büyük çoğunluğunu oluşturan reklamcılığı ters yönde etkilediği için de paraya dönüşmüyor. 

Facebook kazancına karantina vurgunu

Mesajlama platformlarında trafiğin büyük oranda arttığını dile getiren Facebook, corona virüs salgını nedeniyle dünyadaki diğer birçok şirket gibi olumsuz yönde etkilendiği de belirtilen durumlar arasındadır. Artan katılımların olduğu hizmetlerin şirkete para kazandırmadığı belirten yetkililer, yeni tip virüsün yayılmasına yönelik ciddi önlemler alan ülkelerden reklam alma durumlarının da güç kaybettiği belirtildi. Facebook bünyesinde çalışan yetkililer, şu süre zarfında artan aktiviteleri Yeni Yıl kutlamaları veya Olimpiyatlar sırasında gördükleri dalgalanmalara yormuşlardı. Fakat bu kullanım artışı çok daha sürdürülebilir gözüküyordu.

Facebook konuyla ilgili olarak şu şekilde bir açıklamada bulundu

"Kullanım artışlarındaki istikrarı korumak, çalışanların çoğu evden çalıştığı için her zamankinden daha zor. Kullanım modellerini dikkatle izleyerek sistemlerimizi daha verimli hale getiriyoruz. Gerektiği kadar kapasite ekliyoruz. Ağ tıkanıklığı nedeniyle, belirli bölgelerdeki Facebook ve Instagram’daki videolar için bit oranlarını geçici olarak düşürüyoruz. Son olarak, hizmetlerimizde ortaya çıkabilecek sorunlara hızlı bir şekilde yanıt verebilmemiz için daha fazla test yapıyoruz." Tüm dünyayı etkisi altına alan ve teknoloji dünyasında da etkilerinin görüldüğü corona virüs salgınının yayılması ile vatandaşlar evlerine kapanması ile beraber sosyal medyaların kullanımı arttı fakat bu gelir sağlamıyor gibi gözüküyor. 


İlgili uygulamalar
Facebook ve WhatsApp, Koronavirüsü'le ilgili yanlış bilgilerle savaşan doğruluk kontrolü kuruluşlarına 2 milyon dolar yardımda bulunuyorFacebook ve WhatsApp, Koronavirüsü'le ilgili yanlış bilgilerle savaşan doğruluk kontrolü kuruluşlarına 2 milyon dolar yardımda bulunuyor
Facebook'un yeni masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuştuFacebook'un yeni masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuştu
Facebook Messenger mesajı artık beşten fazla kişiye iletemeyecekFacebook Messenger mesajı artık beşten fazla kişiye iletemeyecek

PAYLAŞ