Facebook kan kaybediyor, Instagram hızla büyüyor - Haberler - indir.com

Facebook kan kaybediyor, Instagram hızla büyüyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 13:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

2017 ve 2018 yıllarında yaşanan sorunlar nedeniyle zorlu bir dönemden geçen Facebook için sıkıntılar bitmiş değil. İşte düşüş yaşayan sosyal ağda son durum. 

Facebook, veri gizliliği için geliştiricileri suçluyor

Koyu Mod Facebook Messenger'a Geldi!Koyu Mod Facebook Messenger'a Geldi!

Ortaya çıkan skandallar ve veri problemleri nedeniyle ciddi bir düşüş yaşayan ve borsada dahi değer kaybeden Facebook, 2017 yılındaki durumundan oldukça uzak. Öyle ki Edison Research tarafından yapılan son araştırmada Facebook için son yıllardaki performans yakın mercek altına alındı. Yapılan araştırmalara göre özellikle 12 ile 34 yaş grubunda büyük bir kayıp yaşayan sosyal ağ, 2017 yılından bu yana 15 milyon kullanıcı kaybetti.

Araştırmalarda en çok merak edilen detay 15 milyon kullanıcının neden sosyal ağı terk ettiği olsa da bu soruya yönelik herhangi bir araştırma yapılmamış. Bu nedenle yayınlanan rapor bazı uzmanlar tarafından eleştiri de aldı.

Raporda neler var?

Edison tarafından yapılan araştırmada, gizlilik ve skandallar nedeniyle Facebook için sürecin tamamen kapanmadığı da net olarak gösteriliyor. Facebook kullanıcılarının yüzde 6’sının sosyal ağı terk ettiğini söyleyerek bu konuya değinen Edison’un başkanı Larry Rosin ise “Bunun hatırı sayılır bir düşüş olmadığını söylemek mümkün değil. 15 milyon, nereden bakarsanız bakın az bir sayı değil. 12 yaşın üstündeki Amerikalı Facebook kullanıcılarının yüzde 6’sına tekabül ediyor. Düşüşün üst üste iki yıl devam etmesi, ortada bir trend olduğunu gösteriyor.” dedi. 

Facebook ve tüm servislerine erişim nasıl engellenir?

Facebook’tan Instagram’a

Konuyla ilgili en çok dikkat çeken detay ise Facebook’tan ayrılan kullanıcıların Instagram’a geçiş yapması. Bu anlamda hepsi bir şirkete bağlı olduğu için genel bir kayıp yaşanmamış olsa da Facebook’un prestijine bu yaşananlar olumsuz bir etki yapıyor. Kullanıcılardan bilgi toplaması nedeniyle kullanıcıların daha çok masum bulunan Instagram’ı tercih etmesi, Facebook ile Instagram arasındaki dengelerin de değişmesine neden oluyor.

Yaşlılara mı hitap ediyor?

Raporlarda Rosin tarafından yapılan değerlendirmelere de sık sık yer verildiği gibi Facebook’un daha çok yaşlılar arasında popülerlik kazanmaya başladığı ve bu nedenle de Instagram’ın genç nesle daha fazla hitap ettiği vurgulandı. Rosin bu konuyla ilgili olarak; “Facebook’un yaşlılar arasındaki popülaritesi, gençlerin platforma bakışını etkilemiş gibi görünüyor. Instagram ve Snapchat gibi platformlar da gençlere daha fazla hitap ediyor. Genç kullanıcılar Facebook’u bırakıp Instagram’a yönelse de, Facebook hâlâ 55 yaş ve üstünde yeni kullanıcılar kazanmayı başarıyor.” dedi. 

Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor


İlgili uygulamalar
Facebook'un iki faktörlü kimlik doğrulamasında büyük hata!Facebook'un iki faktörlü kimlik doğrulamasında büyük hata!

PAYLAŞ