Facebook İş Başvuru Özelliği Dünyaya Yayılıyor - Haberler - indir.com

Facebook İş Başvuru Özelliği Dünyaya Yayılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-01 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook'un geçtiğimiz sene Kanada ve ABD üzerinde yayına aldığı iş başvuru özelliği şimdi 40'dan fazla ülkede sunulmaya hazırlanıyor. Linkedln benzeri bir başvuru mantığına sahip bu yeni özellik ile kullanıcıların Facebook'ta resmi sayfası olan işletmeler ile iletişime geçerek iş başvurularında bulunması amaçlanıyor. Ayrıca işletmeler de iş ilanları oluşturabiliyor ve uygulama yönetimi sağlayarak Facebook üzerinden mülakat sağlayabiliyorlar.

Amerika detaylarına baktığımızda dört kişiden biri bu özelliği kullanarak arama yapıyor ve iş bulduğu ifade ediliyor. Facebook'un bu başvuru özelliğini ek Pazar ve piyasalara sunma kararı aldığı belirtiliyor. Yakın bir dönemde 40'dan fazla ülke içerisinde hizmet sunulacak olan bu özellik sayesinde çalışan ve işverenler tek bir sistem altında toplanmış oluyor. Facebook'un bu yöntemi ile iş bulma sürecinin hızlandırılması ve Linkedln ile bir rekabet içerisine girmedikleri ifade ediliyor.

Kullanıcılar Facebook.com/jobs adresi üzerinden kontrol paneli sağlayabilecekler ve mobil uygulamada ise Explore kısmında yer alan Josbs alanı ile iş geçmişi ve detaylara ulaşabilecekler. İş veren ile Messenger üzerinden iletişim sağlanıyor ve 40'dan fazla sunulacak ülkeler arasında Türkiye'nin olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ