Facebook, iOS’ta varsayılan mesajlaşma uygulaması olma çabasında - Haberler - indir.com

Facebook, iOS’ta varsayılan mesajlaşma uygulaması olma çabasında

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-29 17:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Facebook, iPhone cihazlarda varsayılan mesajlaşma uygulaması olmak için yeni adımlar atmaya başlıyor. Kullanıcılar iMessage, WhatsApp ve diğer alternatif uygulamalar arasında seçim yapmakta özgür. iPhone’un modern mesajlaşma için bir ‘varsayılanı’ olmasa da SMS tarafında yalnızca Apple’ın kendi Mesajlar uygulaması kullanılıyor.

Facebook’a göre iPhone kullanıcıları, Messenger uygulamasını varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak tercih edebilmeli.

Kullanıcıların artık iPhone ve iPad cihazlarda varsayılan tarayıcılarını ve posta uygulamalarını değiştirebildiğini gören Facebook, iOS kullanıcıları için varsayılan mesajlaşma uygulaması olmasına izin verilmesi gerektiği düşüncesinde. Facebook’un Messenger başkan yardımcısı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Stan Chudnovsky The Information’a şunları söyledi:

iOS cihazlar için Xbox Remote Play yoldaiOS cihazlar için Xbox Remote Play yolda

İnsanların farklı mesajlaşma uygulamalarını ve telefonlarında varsayılanı seçebilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Genelde her şey zaten bu yönde ilerliyor.

 

Şirket, iOS işletim sisteminde Android işletim sistemli cihazlara benzer bir yaklaşımını benimsemesi durumunda, Facebook’un daha adil bir şekilde rekabet edebileceği düşüncesini savunuyor. Konu mesajlaşma olduğu zaman, Facebook zaten dünya çapında bir pazar hakimiyetine sahip. Bu bağlamda WhatsApp ve Messenger gibi dünyanın en popüler mesajlaşma platformlarını ellerinde tutuyorlar. Ayrıca tüm bu platformları ileriye dönük tek bir platformda birleştirme planları da var. Dolayısıyla Facebook’un adil rekabet isteklerinin burada geçerli olup olmadığı bilinmiyor.

Facebook Messenger’ın kısa mesaj göndermek ya da almak için kullanılması, şirkete daha fazla izin sağlanacağı ve daha fazla veriye erişebileceği anlamına geliyor. Sizce Facebook’un kısa mesajlara erişim sağlama talebi mantıklı mı?



PAYLAŞ