Facebook iOS'a Live Photos Desteği Geldi! - Haberler - indir.com

Facebook iOS'a Live Photos Desteği Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-12-22 10:00:06
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Sosyal Medya

Apple tarafından geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan Live Photos özelliğine destek gelmeye devam ediyor. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook iOS tarafında Live Photos desteği ile güncellendi. 

Bildiğiniz gibi Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelleri ile birlikte 3D Touch teknolojisini hayata geçirdi ve şuan bir çok uygulama 3D Touch özelliğine sahip. Ancak firmanın iPhone 6S modelleri ile getirdiği bir diğer önemli yeniliği de Live Photos.

Sektörde büyük yanı uyandıran 3D Touch teknolojisinin gerisinde kalan Live Photos özelliği geçtiğimiz günlerde popüler blog sitesi Tumblr'ın iOS uygulamasına gelmişti. Sosyal medya devi Facebook da çok geçmeden iOS uygulamasını güncelleyerek Live Photos teknolojisinden yararlanmaya başladı.

Apple'ın son zamanlarda hayata geçirdiği en yenilikçi hareketlerinden biri olan Live Photos, genel anlamda hareketli fotoğraf çekme olarak nitelendirilebilir. Fotoğraf çekmek istediğinizde deklanşöre bastığınız andan itibaren önceki 1.5 saniye ve sonraki 1.5 saniye süre içerisindeki fotoğraf karelerini kaydediyor ve hareketli fotoğraflar elde ediyor. Çektiğiniz fotoğrafa bastığınızda 3 saniyelik kısa videolar şeklinde görünmesini sağlıyor.

Çok kısa sürede eğlenceli anlar yakalamayı mümkün kılan Live Photos, çektiğiniz fotoğrafı paylaşma noktasında da oldukça kolay bir deneyim vaad ediyor. Fotoğrafı paylaşmak istediğinizde sağ üst köşede yer alan "Live" butonu tıklamanız ve ardından Facebook üzerinden paylaş seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Arkadaşlarınız veya takipçileriniz ise bu kısa videoları görmeleri için fotoğraf üzerine tıklamaları gerekiyor. Bir de Live Photos özelliği ile çekilmiş hareketli fotoğrafları sadece iOS kullanıcıları görebiliyor. Android veya Windows kullanıcıları söz konusu bu hareketli görüntüleri düz fotoğraf şeklinde görebiliyor.

Şuan için deneme aşamasında olan Live Photos özelliğini Facebook tüm kullanıcılarına açmayı düşünmüyor. Belirli sayıdaki kullanıcıların test etme fırsatı bulduğu söz konusu özelliğini test denemelerinin 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması halinde tüm kullanıcılarına sunacağını belirtti.





PAYLAŞ