Facebook, iOS uygulamalarındaki Pop-up mesajlarının hedefli reklamların faydalarını tanıtacağını söylüyor! - Haberler - indir.com

Facebook, iOS uygulamalarındaki Pop-up mesajlarının hedefli reklamların faydalarını tanıtacağını söylüyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-02 18:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Pazartesi günü Facebook, iPhone ve iPad uygulamalarındaki pop-up mesajlarının, Apple'ın izlemeyi engelleyebilecek bir gizlilik hamlesi öncesinde hedefli reklamların faydalarını tanıtacağını söyledi.

Teknoloji devleri, Apple'ın iOS işletim yazılımında, Facebook'un hedefli reklamlar sunma ve birçok işletmeye zarar verme yeteneğini sakatlayabileceğini iddia ettiği bir izleme şeffaflığı özelliğini içerecek bir değişiklik yüzünden çatışıyor.

Facebook Messenger: we can lock messages with Face IDFacebook Messenger: we can lock messages with Face ID

Facebook, Apple'ın izleme şeffaflığı özelliğinin hedefli reklamlar sunma ve birçok işletmeye zarar verme yeteneğini zayıflatabileceğini iddia ediyor.

"Gizlilik beslenme etiketi" olarak adlandırılan yeni bir Apple yazılım özelliği, insanlara mobil uygulamalar tarafından hangi izleme verilerinin toplandığını ve izin vermek için izin istediğini söyleyen görüntülenen bir istemi içerir.

Facebook, konuyla ilgili güncellenmiş bir gönderide," insanların daha bilinçli bir karar vermelerine yardımcı olmak için, Apple'ın yanı sıra kendi ekranımızı da gösteriyoruz " dedi.

"Küçük işletmeleri destekleyen ve Uygulamaları ücretsiz tutan kişiselleştirilmiş reklamları nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi sağlayacaktır."

Apple'ın CEO'su Facebook'un iş modelinin dezenformasyon ve şiddeti teşvik ettiğini ima ettiği için Silikon Vadisi şirketleri arasındaki bir kavga geçen hafta ısındı ve sosyal ağın App Store'un kontrolü konusunda Apple'a karşı bir antitröst davası hazırladığı bildirildi.

Facebook, AFP'ye verdiği demeçte," defalarca söylediğimiz gibi, Apple'ın app store'un kontrolünü kullanarak, uygulama geliştiricileri ve küçük işletmeler pahasına kar elde etmek için rekabet karşıtı davrandığına inanıyoruz " dedi.raporu onaylamayı veya reddetmeyi reddetti.

Apple CEO'su Tim Cook, geçen hafta Brüksel'de düzenlenen sanal veri gizliliği Konferansı sırasında "algoritmalar tarafından sulanan dezenformasyon ve komplo teorilerini" patlattığında Facebook'u hedef alıyor gibiydi.

Cook, Facebook'tan ismiyle bahsetmedi, ancak sosyal ağın gelirinin çoğunu oluşturan hedefli reklamcılık üzerine inşa edilmiş iş modellerini şişirdi.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, yakın tarihli bir kazanç konferansında Apple'ın şirketin en büyük rakiplerinden biri haline geldiğini söyledi.

Zuckerberg," Apple, uygulamalarımızın ve diğer uygulamaların nasıl çalıştığına müdahale etmek için baskın platform konumlarını kullanmak için her türlü teşviğe sahip, düzenli olarak kendi tercihlerini yapıyorlar " dedi.

"Apple, insanlara yardım etmek için bunu yaptıklarını söyleyebilir, ancak hareketler rekabetçi çıkarlarını açıkça izler."



PAYLAŞ