Facebook Instant Videos Adlı Bir Özelliği Test Ediyor - Haberler - indir.com

Facebook Instant Videos Adlı Bir Özelliği Test Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-14 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya mecrası Facebook, son zamanlarda yaptığı çalışmalar ile video tarafını geliştirmeye ve büyütmeye devam ediyor. Şimdi ise şirket video izlemeyi seven kitleler için paketlerinden bir şey kaybetmeden ve sürekli video içerikleri bulabilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalışmalara başladı. Facebook Instant Videos olarak adlandırılan bu özelikle ile kullanıcılara Facebook videolarını Wifi üzerinden indirme imkanı sunacak. Wifi ile arka planda inen bu videolar bu sayede Facebook uygulaması üzerinden internet bağlantısı olmasa bile izlenmeye devam edilebilecek. Bu yeni Instant Videos adlı özelliğin farklı amaçlar ve hedefler doğrultusunda geliştirildiği düşünülüyor.

Bu ihtimallerden ilki olarak paylaşım platformundaki video izleme oranını arttırmasını sağlamak için olduğu belirtiliyor. Diğer tarafta ise kullanıcıların kullanıom deneyimini arttırmak için yükleme süresini ortadan kaldırarak bu noktada kullanıcıları daha fazla video izlemeye teşvik edecek. Bu sayede videoların Wifi ile indirilmesi ve mobil veri paketinin etkilenmeden cihaz üzerinden videoların izlenebilmesi oldukça mantıklı ve cezp edici bir özellik olması bekleniyor. Facebook'un bu video ekosistemi üzerinde daha yoğun bir şekilde çalışmasının faktörlerinden birisi olarak Instant Videos gösteriliyor.

Ayrıca şirketin Instant Videos çatısı altında yayıncılardan istekler doğrultusunda içerik üretildiğinde bu yayıncılara bazı avantajlar sunulmasıda bekleniyor. Facebook cephesinden ise henüz bu konuya yönelik bir somut adım gelmiş değil diyebiliriz. Facebook yaptığı açıklama ile Instant Videos'u test ettiklerini doğruladı ve Android cephesinde ise bir kitle grup tarafından özelliğin test edildiği belirtildi.





PAYLAŞ