Facebook, Instagramlaşma yolunda ilerliyor! Bir Instagram özelliği daha Facebook yolcusu - Haberler - indir.com

Facebook, Instagramlaşma yolunda ilerliyor! Bir Instagram özelliği daha Facebook yolcusu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-26 22:55:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook platformunu genişletmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Şimdi ise sahibi olduğu Instagram uygulamasında yer alan bir özellik Facebook tarafına geliyor. Popüler sosyal medya sitesi Facebook, Instagram cephesinde başarılı olmuş özelliklerden birisini kendi uygulamasına entegre etmeye hazırlanıyor. Bildiğiniz üzere Instagram’ın popüler özelliği Hikayeler için yer alan Yakın Arkadaşlar özelliği bulunuyor. Instagram tarafında hikaye paylaşırken sadece grubunuza veya yakın arkadaşlarınızdan oluşturmuş olduğunuz listeye paylaşmak için bu özel hikaye paylaşım özelliğini kullanabiliyorsunuz. Bu noktada ise herkese açık hikaye paylaşımı yapmak zorunda olmadan, istenilen kişilere paylaşım gerçekleştiriyorsunuz. Facebook tarafında ise bu özelliğin yakın arkadaşlarınızı dahil edebileceğiniz “Favoriler” adına sahip olacağı belirtiliyor.

Facebook’a Instagram Özelliği Geliyor

 

Yine bir Instagram özelliği Facebook’a geliyorYine bir Instagram özelliği Facebook’a geliyor

Facebook/Messenger is testing "Favorites" list for Stories

It's like Instagram’s Close Friends pic.twitter.com/dsIinrX1Zd — Jane Manchun Wong (@wongmjane) 21 Kasım 2019

 

 

Uygulamalar üzerinde araştırmalar yapan Jane Manchun Wong tarafından keşfedilen bu yeni özelliğe göre Facebook arkadaşlarınızı Favoriler grubuna dahil edebileceksiniz. Bu sayede Messenger üzerinden göndereceğiniz bir mesaj veya hikaye paylaşımı olduğu zaman bu listenize özel gönderimler gerçekleştirebileceksiniz. Messenger odaklı olan bu yeni özelliği Facebook hikaye paylaşımlarını etkilemediği ancak Messenger hikayeleri için geçerli olduğunu belirtelim.

Instagram’ın popüler olan bu özelliğinin Facebook’a geçmesinden sonra, önümüzdeki dönemlerde benzer özelliklerinde Facebook’a entegre edilmesi bekleniyor. Ayrıca Facebook fotoğraf arayüzü tarafında da Instagram’a benzemeye başladığını belirtelim.


Facebook sesli asistan, yüz tanıma teknolojisi ile nasıl bir araya gelecek?Facebook sesli asistan, yüz tanıma teknolojisi ile nasıl bir araya gelecek?
Paylaşılan Facebook Android karanlık mod ekran görüntüleriPaylaşılan Facebook Android karanlık mod ekran görüntüleri

PAYLAŞ