Facebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyor - Haberler - indir.com

Facebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-15 18:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geliştirildiği günden bugüne popülerliğini katlayarak devam ettiren ve hatta günlük kullanıcı sayısı ile de rakiplerini kıskandırmayı başaran Instagram, eldeki verilere baktığımızda sahibi olmasına rağmen Facebook için bile kopyalanacak bir alan oluşturuyor. Sosyal medya devi Instagram, mevcut hesap ve kullanıcı sayısı ile uzun bir süredir mobil platformda en çok tercih edilen sosyal medya uygulaması olarak anılıyor. Her yaştan kesimin hitap ettiği Instagram, Facebook çatısı altında olmasına rağmen şirketin kopyalama heyecanından kaçamıyor. Şöyle ki her halukarda lider olan sosyal medya devi Facebook zaman zaman yaşadığı skandallar ile özellikle genç kullanıcılarını kaybediyor olsa da ayakta kalmaya devam etmek için yeni yollara başvuruyor. Bu özelliklerden biri de Popüler Fotoğraf özelliğinin olmasıdır. Söz konusu bu özellik en basiti ile Facebook platformunun içine Instagram'ın bir kopyasının gelmesini sağlıyor.

Facebook, Instagram etkisi yaratmaya çalışıyor

TechCrunch tarafından ortaya çıkarılan ve halihazırda da test aşamasında olan söz konusu bu Facebook özelliği sonu gelmeyen bir algoritma zincirinde karşınıza fotoğraflar seçeneklerini çıkarıyor. Facebook'un görsel olarak görünen alanı Instagram platformunu bir hayli anımsatıyor. Buraya herhangi bir durum güncellemesi, içerik paylaşımı, grup duyurusu ve buna benzer tüm içerikleri girmeden Instagram platformundaki fotoğraflar arasında gezintiye çıkabiliyorsunuz. Bu özellik şu an için test aşamasında olup farklı alanlara açılmayacak gibi gözüküyor. Yani özelliğin şu an için fotoğraflar ile sınırlı kalması bekleniyor. 

Instagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyorInstagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyor

Fakat bu duruma örnek vermek gerekirse Facebook platformunuza da hikaye paylaşımı yapabiliyorsunuz. Bu özellik karşısında kullanıcı kişiler profil fotoğraflarından hikayeyi görüntülemek de çok daha kolay olacak diye düşünülüyor. Aynı zamanda Facebook platformunun Keşfet sekmesini de platforma dahil etmesi işten bile değil gibi gözüküyor. İlave yapmak gerekirse Facebook, Facebook platformunun içerisine minik bir Instagram kurmak üzere çalışmalara başlamış gibi gözüküyor. Söz konusu bu Facebook özelliklerinin ne zaman kullanıcı için aktif hale getirileceği bilinmezliğini koruyor. Bildiğiniz üzere Instagram sosyal medyalar arasında ciddi bir başarı elde etmiş olup, Fcaebook'un en iyi kaynaklarından biridir. Fakat şirket kopyalama yapma hevesini dizginlemek yerine Instagram'ı Facebook içerisine taşımak adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. Yakın zamanda Facebook'un fotoğraf konusunda daha donanımlı hale gelmesi bekleniyor. 

 

 


İlgili uygulamalar
Instagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesiInstagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesi
Facebook izinsiz olarak kameranızı kullanıyor mu?Facebook izinsiz olarak kameranızı kullanıyor mu?
Instagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzereInstagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzere

PAYLAŞ