Facebook, Instagram ile ilgili araştırmalarını paylaşacak! - Haberler - indir.com

Facebook, Instagram ile ilgili araştırmalarını paylaşacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 16:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Facebook tarafından yapılan açıklamalarda Instagram üzerinden yürütülen yeni bir araştırmanın kapsamlı bir şekilde paylaşılacağı belirtildi. Açıklama ile birlikte araştırma sonuçları büyük merak uyandırdı.

Facebook, Instagram üzerinden yaptığı son araştırmasında gençlerin ruh sağlığının Instagram kullanımı ile nasıl etkilendiğini ve alışkanlıklardan kişiliğe kadar herhangi bir probleme yol açıp açmadığını kapsamlı bir şekilde araştırdı. Yapılan araştırmanın sonuçlarının paylaşılması beklenmezken, Facebook sürpriz bir açıklama yaparak araştırma sonuçlarının kamu ile paylaşılacağını duyurdu. Yapılan bu resmi açıklamalar sonrasında gözler yapılacak açıklamaya çevrildi.

“Önümüzdeki birkaç gün içerisinde paylaşacağız”

Konu ile ilgili açıklama şirketin yetkili isimlerinden Nick Clegg’den geldi. “Önümüzdeki birkaç gün içinde hem kongreye hem de halka sunabiliriz,” diyen Cleeg, rapor hakkında herhangi bir detay paylaşmadı.

Ancak The Wall Street Journal tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan ve dünya genelinde büyük ses getiren bir araştırmanın hemen ardından şirketin böyle bir açıklama yapması manidar bulundu. The Wall Street Journal internet adresinde yer alan haberde, Instagram'ın gençleri zehirlediği ve kötü alışkanlıklar kazanmasında etkili olduğu öne sürülmüştü. Haberde özellikle küçük kız çocukları için Instagram'da ciddi bir problem olduğu vurgulanırken, şirket yetkilisi haberde konu olan iddiaları reddetti ve raporda bu konudaki tüm detaylara yer verildiğini söyledi.

13 yaş altı çocuklar için proje tepki çekmişti

13 yaş altı çocuklar için özel bir proje geliştirmeyi planlayan Instagram'ın bu projesi ülke genelinde büyük tepki çekmiş ve ülkenin önde gelen pek çok milletvekili ve siyasi ismi de bu projenin sona erdirilmesi gerektiğini söylemişti. Pek çok farklı soruşturmaya konu olan mevcut durumun paylaşılacak yeni raporda kapsamlı bir şekilde ele alınacağı da belirtildi. Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan resmi açıklamada, Instagram için düşünülen mevcut projede geri adım atıldı duyurulmuştu. Tepkiler nedeniyle projesini hayata geçiremeyen Instagram yönetiminin şu anda yayınlanacak raporda neler sunacağı, hangi iddiaları öne süreceği merak ediliyor.

İçeriği bilinmediğinden dolayı herkesin temkinli bir şekilde yaklaştığı raporlar için önümüzdeki günlerde resmi olarak paylaşımlar yapılacak ve böylece Instagram’ın kullanıcılar üzerindeki etkileri daha net bir şekilde görülebilecek.





PAYLAŞ