Facebook, Instagram Benzeri Bir Tasarıma Geçiş Yapıyor - Haberler - indir.com

Facebook, Instagram Benzeri Bir Tasarıma Geçiş Yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-08 15:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Mobil uygulamalarını daha da ön plana çıkartmak isteyen Facebook’tan yenilikçi hamleler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise içeriklerin ön planda olacağı şekilde Facebook için yeni bir tasarım test edilmeye başlandı. Daha çok siyah ve beyaz renklerin hakim olacağı yüksek kontrasta sahip bir tasarım Facebook mobil için test edilmeye başlandı. Facebook uygulamasına baktığımız zaman genç kitle için popülerliği düşmeye devam eden bir mecra diyebiliriz. Ancak 2018 yılı 4.çeyrek raporları ile beraber uygulamanın 2.32 milyar aktif kullanıcı rakamı ile hala dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olduğu bir aşikar diyebiliriz. Facebook ise kullanıcıların ilgisini daha da çekebilmek adına mobil uygulamasının tasarımında bir değişikliğe hazırlanıyor.

Facebook Tasarımına Instagram Benzeri Hamle

Zuckerberg duyurdu: Facebook değişiyor!Zuckerberg duyurdu: Facebook değişiyor!

Henüz Facebook tarafından test edilmeye devam edilen bu yeni arayüzün Facebook’un alışık olduğumuz mavi renklerinden tamamen farklı olduğunu söyleyebiliriz. Tıpkı Instagram cephesinde yapıldığı gibi uygulamanın genel arayüzünü koyu tonlardan açık tonlara doğru çekiyor diyebiliriz. Bu sayede içerikler arayüz de daha ön plana çıkmış olacak. Bu yeni tasarım henüz test aşamasında olduğu için sadece Android cephesinde testleri gerçekleşiyor. Yeni tasarımın kontrast odaklı Instagram sadeliğine yakın bir yapıda olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Uygulamanın birçok ek özelliğe sahip olduğu için arayüzü sade olsa bile yine kafa karıştırıcı bir yapıda olduğu da bir gerçek diyebiliriz. Bakalım Facebook’un ilerleyen dönemlerde aktif etmesi beklenilen bu tasarım uygulamaya olan ilgiyi arttıracak mı göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Facebook kan kaybediyor, Instagram hızla büyüyorFacebook kan kaybediyor, Instagram hızla büyüyor
Facebook Messenger'da Ciddi Açık BulunduFacebook Messenger'da Ciddi Açık Bulundu

PAYLAŞ