Facebook İngiltere'ye içerik ödemesi yapmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Facebook İngiltere'ye içerik ödemesi yapmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-02 09:00:03
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Donanım

Guardian, Facebook'un Ocak ayında İngiltere'deki haber sekmesini, şirketin haber yayıncılarına makalelerini lisanslamak için yılda on milyonlarca sterlin ödemesini beklediği bir hareketle başlatıyor. Lansman'ı açıklayan bir makalede Facebook, yayıncıların kitlelerini genişletmelerine yardımcı olmayı hedeflediğini ve potansiyel olarak hem abone numaralarından hem de reklam gelirlerinden yararlandığını söylüyor.

Haber yayıncıları için, hizmetin en önemli yönü, Facebook'un içeriklerini dahil etmek için yapacağı ödemeler olacaktır. Facebook, Facebook'un planın bir parçası olarak ne kadar para ödemeyi beklediğini söylemeyi reddetmesine rağmen, The Guardian, bazı yayıncıların hizmetten yılda milyonlarca sterlin kazanmayı beklediğini ve genel olarak Facebook'a on milyonlarca sterlin kazanmayı beklediğini bildirdi.

Facebook Messenger: we can lock messages with Face IDFacebook Messenger: we can lock messages with Face ID

Yayıncılara makalelerini lisanslamak için yılda milyonlarca dolar ödemesi bekleniyor.

Sosyal medya devi, Guardian Media Group, Reach (the daily Mirror, Daily Express ve Manchester Evening News ve Liverpool Echo gibi yerel yayınlar dahil), The Economist ve Wired ve GQ yayıncısı Conde Nast. Daily Mail sahibi DMGT ve Rupert Murdoch'un News UK, The Guardian, Facebook'un lansmandan önce daha fazla yayıncının kaydolmasını beklediğini belirtmesine rağmen, listesinden özellikle yok.

ABD'de nasıl çalıştığına benzer şekilde, haberler sekmesi küratörlüğünde ve kişiselleştirilmiş hikayelerin bir karışımından oluşacaktır. Haber özetleri, okuyucuları “orijinal ve yetkili raporlama” ya yönlendiren büyük hikayeler için sağlanacak ve hizmet ayrıca insanların okumayı ve paylaşmayı seçtikleri şeylere dayanan yeni konular ve makaleler önerecektir. Facebook Facebook'un Kuzey Avrupa'daki haber ortaklıkları Başkanı Sarah Brown, the Guardian'a, Facebook'un haber küratörlerinin, hangisinin vurgulanacağını seçerken bireysel haber makalelerinin raporlama ve tedarik kalitesine dikkat edeceğini söyledi.

Facebook'un haber sekmesi bu yılın başlarında ABD'de resmen başlatıldı. Şirket, Hizmet aracılığıyla elde edilen trafik yayıncılarının yüzde 95'inin yeni kitlelerden geldiğini söylüyor. Ağustos ayında şirket, önümüzdeki “altı aydan bir yıla kadar " İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan ve Brezilya da dahil olmak üzere daha fazla ülkeye hizmet vermeyi düşündüğünü söyledi." Bugün yaptığı açıklamada Facebook, Brezilya veya Hindistan'dan bahsetmese de, Fransa ve Almanya'da hizmeti başlatmak için aktif müzakerelerde olduğunu söylüyor.

Bu açıklama, Facebook'un Birleşik Krallıkta, ülkenin mevcut rekabet ve Pazar otoritesine dayanan bir ekip olan dijital Piyasalar birimi şeklinde yeni bir düzenleyiciyle karşı karşıya kalmasıyla geliyor. Regülatör, ülkede faaliyet gösteren teknoloji devleri için yeni bir uygulama kodu yazmak ve uygulamakla görevlendirildi. Düzenleyicinin oluşumu, Facebook ve Google'ın çevrimiçi reklam pazarındaki hakimiyeti ile ilgili endişeleri takip ediyor.

Facebook, Facebook haberlerini ülkede başlatmanın yanı sıra, son iki yılda 80 gazetecinin eğitimini finanse eden Topluluk haber projesini genişlettiğini söylüyor. Program, bir yıl boyunca 3 milyon dolarlık bir maliyetle uzatılacak ve bu da plandaki mevcut gazetecilerin yarısından biraz daha fazlasına ek bir eğitim yılı sunmanın yanı sıra “düzinelerce” yeni gazeteciyi işe alabilecek.



PAYLAŞ