Facebook için profil verilerini temizleme aracı geliyor! - Haberler - indir.com

Facebook için profil verilerini temizleme aracı geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 11:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Facebook tarafından piyasaya sunulacağı açıklanan Facebook profil verilerini temizleme aracı 2019 yılında piyasaya sunulacak. İşte konu ile ilgili detaylar. 

Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor

Güncellemeyi Yapanlar Facebook Geçmişini SilebilecekGüncellemeyi Yapanlar Facebook Geçmişini Silebilecek

Son dönemlerde gizlilik ve kullanıcı verilerinin izinsiz bir şekilde toplanması gibi pek çok farklı nedenden dolayı eleştirilerin odağında olan Facebook konu ile ilgili yen i bir açıklama yaptı. Özellikle geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan açıklamalarda profil verilerini temizleme aracının sunulacağı belirtilmişti. Fakat aradan geçen bir yıla rağmen Facebook cephesinden herhangi bir hamlenin gelmemesi tepki toplamıştı.

Eleştiriler sonrası yeni açıklama

Eleştirilerin odağında yer almasının ardından bu konuda girişimde bulunan Facebook, aracı 2019 yılı sonuna kadar piyasaya sunacağını duyurdu. İnternet tarayıcılarındaki geçmiş temizleme özelliğinin bir benzeri Facebook için geliştirilecek ve böylece Facebook'taki geçmiş ve veriler kolay bir şekilde silinebilecek. Konu ile ilgili resmi açıklama ise Facebook Finans Direktörü David Wehner’den geldi.

Gelirleri düşebilir!

Mevcut haberlerin gündemde yer almaya başlamasının ardından yapılan uzman değerlendirmelerinde ise bu araç sonrasında Facebook gelirlerinde ciddi bir düşüşün görülebileceği ifade edildi. Bu açıdan Facebook tarafından bugüne kadar bu aracın neden piyasaya sunulmadığı da bir anlamda ortaya çıkmış oldu.


İlgili uygulamalar
Facebook Onavo VPN Uygulaması Tamamen KapatılıyorFacebook Onavo VPN Uygulaması Tamamen Kapatılıyor

PAYLAŞ