Facebook İçin iOS Lite Uygulaması Geliyor - Haberler - indir.com

Facebook İçin iOS Lite Uygulaması Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-06 10:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android cephesinde uygulama geliştiricileri tarafından donanım özellikleri yetersiz olan akıllı telefonlar için Lite sürümleri çıkartılıyor. Bunu geçmiş dönemde Facebook’un mesajlaşma servisi Messenger için görmüştük. Messenger Lite hafif yapısı ve az depolama boyutu ile düşük özelliklere sahip cihazlarda iyi bir performans sergiliyor. Şimdi ise Facebook Lite uygulamasını iOS cephesi için göreceğimiz belli oldu. Android tarafında Google Play Store’da yer alan Facebook Lite şimdi ise iPhone cihazlar için geliyor. Facebook Lite Android kullanıcıları için uzun bir zamandır uygulama marketinde bulunuyor. 9to5Mac kaynaklı habere göre ise iOS platformu için Lite sürümünün test aşamasında olduğu belli oldu.

Facebook Lite iOS Sürümü

Kaynak haberlerde ortaya çıkan bilgilerden sonra Facebook cephesinden Lite uygulamasının geliştirildiği doğrulandı. Söz konusu Facebook Lite uygulaması test aşamasında olurken uygulamaya dair bilgileri de belli olmuş oldu. Bu noktada uygulama 5 MB’lık bir boyuta sahip olacak. Daha çok eski model iPhone cihazlar için uygun olacak Facebook Lite, normal uygulamaya göre çok daha hızlı ve basit çalışacak. Performans haricinde ayrıca az bir pil tüketimi sunacak uygulama veri indirme tarafında ise oldukça minimal davranacak. Uygulama şuan sadece Google Play Store’da yer alıyor ve Facebook’un Android platformda daha düşük seviye cihaz çeşitliliğinden ötürü ilk Android için bu uygulamayı sunduğu biliniyor.

Facebook Lite iOS sürümü ilk önce Türkiye’de yer alan bir analiz şirketi SensorTower tarafından ortaya çıkartılmıştı. Test uygulaması henüz ABD için erişime açık olmazken, Facebook Yardım sekmesinde iOS için Facebook Lite uygulamasının bazı önerileri yer alıyor. Bu yeni Facebook Lite uygulamasının henüz hangi bölgelerde kullanıma sunulacağı belli olmazken, ülkemizde yayınlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yayınlandığı zaman App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde yükleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ