Facebook Horizon nedir? Sosyal VR dünyası Facebook Horizn duyuruldu - Haberler - indir.com

Facebook Horizon nedir? Sosyal VR dünyası Facebook Horizn duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-26 23:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Oculus Connect 6 etkinliği kapsamında Facebook platformunun yeni Sosyal VR Dünyası olarak nitelendirilen Facebook Horizon'u duyurdu. Söz konusu bu yeni ürün 2020 yılı içerisinde kullanıcıların hizmetine sunulacak. Bir kaç gün önce yeni bir skandal ile anılan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Oculus Connect 6 etkinliği içerisinde yeni Sosyal VR dünyası hakkında bilgi verdi. Oculus Quest ve Rift adlı platformlarında yer alacak olan sosyal VR dünyasının yeni adı Facebook Horizon olacak. Söz konusu bu hizmet 2020 yılı içerisinde sunulacak. 

Facebook Horizon, sosyal VT dünyasında yer almak için Oculus Quest veya Oculus Rift VR platformlarını kullanacak. Gelecek yıl hayatımıza dahil olacak olan Facebook Horizon'da yer alacak olan kullanıcılar, çeşitli veriler ile beraber kendi karakterlerini oluşturarak bu dünyada yer alabilecekler. Burada önemli olan bir detay var ki oda, platformda yer alan kullanıcılar bu dünyaya giriş yapabilmek için kendi karakterlerini oluştururken bu karakterlerin bacakları olmayacak. Kullanıcılar sanal bir dünya içerisinde kendi yarattıkları karakterler ile diğer karakterlerin olduğu alanlarda yer alması için özel portallar oluşturulacak. Facebook Horizon'u kullanıcılar sosyalleşmek için kullanabilecekleri gibi aynı zamanda keşif yapmak ve çeşitli oyun deneyimleri yaşamak içinde kullanabilecekler. 

Facebook, Sosyal VR Dünya oluşturuyor

Facebook'un Oculus Connect 6 etkinliği ile beraber duyurduğu ve gelecek yıl aktif hale getireceği Facebook Horizon'un mağazasında yer alan oyunlar arasında, kullanıcıların birbiri ile mücadele içerisinde yer alacağı "çok oyunculu hava deneyimi" olarak nitelendirilen Wing Strikes de bulunuyor. World Builder üzerinde yer alan araçlardan faydalanarak kullanıcılar kendi deneyimlerini tarayabilir ve bu doğrultuda bir başarı elde edebilirler. 

Oculus üzerinde Horizon ile ilgili bir blog yazısı kaleme alınarak "Herkes tropikal sığınak noktalarından etkileşimli aksiyon alanlarına, sıfırdan başlayarak yeni dünyalar ve etkinlikler inşa etme gücüne sahip olacak. İnsanlar inşa etmeyi, oynamayı veya basitçe takılmayı tercih etse de, Horizon yeni güvenlik araçları ve insan kılavuzları aracılığıyla sorularınızı cevaplamak ve gerekirse yardım sağlamak için sıcak bir ortam sağlayacaktır" şeklinde konuştu. Bugünlerde en dikkat çeken olaylardan biri olarak karşımıza çıkan Facebook Horizon, yeni Sosyal VR dünyası üzerine kuruluyor. Söz konusu bu platform için kayıtlar açık hale getirilmiş durumdadır. 

Facebook Horizon'un tam sürümü 2020 yılında gelecek olsa da şirketin, beta sürümünü bu yıl içerisinde sunacağı söyleniyor. Bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda şu an Horizon üzerindeki çalışmalarına odaklanan Facebook, Facebook Spaces ve Oculus Rooms’u da kapacağının bilgisini verdi. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Facebook'u yine bir skandal haber ile değerlendirmiştik. Bu yılın başlarından itibaren şirket, zaman zaman çok ciddi güvenlik skandalları ile anılıyor. Şirket yaşanan bu güvensizlik sebebiyle her geçen gün kullanıcı kaybederken, yeni özellikler üzerinde çalışmayı da ihmal etmiyor. Bu sebeple dünyanın en popüler sosyal medya platformu Facebook'ta her geçen gün farklı özellikler ile karşılaşır olduk. 





PAYLAŞ