Facebook hisseleri %20'den fazla değer kaybetti - Haberler - indir.com

Facebook hisseleri %20'den fazla değer kaybetti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-27 17:25:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Sizin de bildiğiniz üzere küresel çaplı şirketlerin hisseleri herkes için çok önemlidir. Özelliklide yatırımcılar ve hükümetler için. Bu şirketlerin hisleri ne kadar yüksek olursa gerek şirket için gerek yatırımcılar için gerekse hükümet için büyük anlam ifade ediyor demektir. Ancak değer kaybettiği zaman yatırımcılar anında paraların kaynağını kesiyor. Bu anlamda bir şirketin hisse değerleri şirketin temel taşlarından bir tanesidir. Bu şirketlerden bir tanesi olan Facebook, Nisan ile Haziran ayları arasında geçen seneyle kıyaslandığı zaman gelirlerinde %43 artış olduğu gözlemlendi. Bu artışla şirketin değeri 13 milyar 200 milyona yükseldi.

Facebook %31 oranında artış göstererek 5 milyar 100 milyon dolar değerine ulaştı

Facebook'un aynı dönemdeki kar oranlarına bakıldığı zaman 2017 yılına oranla %31 oranında artış göstererek 5 milyar 100 milyon dolar değerine sahip oldu. Facebook yayınlamış olduğu bir rapora göre Haziran ayından itibaren sosyal paylaşım sitesinin aylık aktif kullanıcı sayısının 2 milyar 230 milyon olduğunu söyledi.

Facebook'un bu verileri sizi aldatmasın

Size verdiğim bu veriler muhtemelen 'Vay be Facebook'a bak sen' ifadesini kullandırtmış olabilir. Ancak şunu ifade etmeliyim ki bu değerler yatırımcıları hiçte memnun etmedi. Hatta beklentilerinin altında bir değer ile karşılaştıklarını söylediler. Tüm bu olaylar ise Facebook'a patladı. Çünkü bu durum Facebook'u hızlı bir şekilde etkileyerek değerinin hızlı bir şekilde azalmasına neden oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde hızlı bir şekilde düşüş yaşayan Facebook'un hisse değerleri %23 oranında düştü.

Yatırımcılar şikayetçi

Yatırımcılar bu durumdan oldukça rahatsız. Daha şimdiden Facebook ile ilgili olumsuz buldukları iki nedeni açıkladılar. Bunlardan bir tanesi firmanın masraflarının %50 oranla 7 milyar 400 milyon Dolara yükselmesinden oldukça şikayetçiler. Bir diğer kaygı duydukları konu ise Facebook'un son iki yıldır aylık kullanan sayısının %11 oranında artış gösteriyor olması. Diğer yıllarda daha yüksek olan bu oran son iki yıldır düşük.





PAYLAŞ