Facebook Hikayelerde Reklam Dönemi Başladı - Haberler - indir.com

Facebook Hikayelerde Reklam Dönemi Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-27 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

 Facebook’un kapsamında yer alan popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram için Hikayeler özelliği oldukça yoğun bir kullanım oranına erişerek gelişmeye devam ediyor. Son olarak Facebook’un kendi uygulamasına da sunmuş olduğu Hikayeler özelliğinin tam 300 milyon aktif kullanıcıya eriştiğini sizlere aktarmıştık. Şimdi ise Facebook Hikayeler için yeni bir dönem başlatıyor ve tıpkı Instagram’da olduğu gibi Hikayelere reklam özelliğini getirdiğini duyurdu. Geçtiğimiz yıl Instagram Hikayeler için sunulan bu reklam uygulaması özellikle reklamverenler için oldukça iyi bir kaynak olmuştu. Facebook ise bu durumu benimseyerek şimdi kendi uygulamasına entegre etmeye başlıyor.

Dünyanın her bölgesinde yer alan reklam verenler için artık Facebook Hikayeler üzerinden reklam uygulamasını kullanmak mümkün olacak.

Facebook Hikayeler Tam 300 Milyon Kullanıcı Sayısına EriştiFacebook Hikayeler Tam 300 Milyon Kullanıcı Sayısına Erişti

Reklamlar Nasıl Gözükecek?

Artık markalar ve reklamveren kişilerin tıpkı Instagram Hikayeler bölümünde olduğu gibi çeşitli reklam kampanyalarını Facebook Hikayeler de görmek mümkün olacak. Bu yeni özellik sayesinde FacebooK’un hikaye reklamları için sunmuş olduğu hedefleme ve ölçümleme miktarları haricinde video görüntülenme, erişim, uygulama indirme, trafik ve potansiyel müşteri gibi detaylara erişilebilecek. Ayrıca Instagram hikayelerde yer alan reklam araçları Facebook Hikayelerin reklam bölümünde kullanılabilecek.

Facebook, kullanıcı sayısı bakımından Instagram’ın üzerinde bulunuyor. Ancak istatistik ve trend bakımından Instagram’ın daha önde olduğu biliniyor. 300 milyon Hikayeler kullanıcısına sahip olan Facebook’ta Messenger Hikayeler bölümü ortak bir şekilde yer alıyor. İstatistiklere göre 12 ülkeden 13-54 yaşları arası kişiler Facebook Hikayeler özelliğini kullanıyorlar. Her üç kullanıcıdan en az ikisinin hikayeler özelliğinden faydalandığı belirtiliyor. Kullanıcıların yüzde 63’lük kısmı ise hikayeleri daha çok kullanmaya başlayacaklarını ifade ediyorlar.

Diğer yandan kullanıcıların yüzde 62’si  bir ürün reklamını hikayede gördükten sonra daha fazla ilgileniyorlar. Yüzde 51’lik bölüm bir indirim veya tanıtımdan faydalanırken, yüzde 46’lık kısım öneri ve yüzde 45’lik kısım ise ipucu hikayelerini daha fazla tercih ediyorlar.



PAYLAŞ