Facebook Hikayeler Özelliğini Instagram ile Entegre Yapacak - Haberler - indir.com

Facebook Hikayeler Özelliğini Instagram ile Entegre Yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-08 09:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya sitesi Facebook, bir süre önce Snapchat'den kopyalamış olduğu hikayeler özelliğini birbir kendi uygulamalarına entegre etmeye başlamıştı. Ancak Instagram tarafında bir hayli popüler olan bu özellik tam aksine Facebook uygulamasında hiç tutmadı diyebiliriz. Şirketin beklediği etkileşimi yaratmayan Facebook hikayeler özelliğini iyileştirmek adına Instagram'dan yardım alacağa benziyor. Bir süre önce Facebook'un Snapchat'i satın alma girişimi başarısız olmuş ve bu başarısızlık sonrasında Facebook özellikleri kendi platformuna ekleyerek yıldırma politikasına girişmişti.

24 saate kaybolan fotoğraflar ve videolar özelliği sırasıyla Instagram, WhatsApp ve Facebook platformlarına getirildi. Instagram bu noktada bir hayli geliştirilip yüksek etkileşim rakamlarına ulaşsada, Facebook ve WhatsApp için aynı şeyleri söylemek bir hayli zor olacaktır. Özellikle Facebook bu konuda bir hayli başarısız olmuş fakat şirket bıkmadan ısrarlarına devam ediyor. Facebook bu özelliği kullandırtmak için kullanıcılara farklı yollar denesede hiçbirinde başarılı olamadı. Ancak Facebook şimdi ise bu alandaki etkileşimini ve kullanım istatistiklerini arttırmak için Instagram'dan destek almaya başlayacak.

Mashable kaynaklı habere göre artık Facebook ve Instagram'da ayrı ayrı hikaye paylaşımı yapmaya gerek olmayacak. Instagram'da paylaşılan bir hikaye paylaşımını Facebook'ada gönderebileceksiniz. Facebook üzerinde çıkacak olan paylaşım ise asıl paylaşımın Instagram tarafından yapıldığını belli edecek. Tek bir dokunuş ile entegre olacak olan bu paylaşımlar ile etkileşim sayısı arttırılmış olacak. Facebook ciddi bir şekilde başarısız olduğu hikayeler özelliğini bakalım bu hamlesi ile toplarlayabilecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ