Facebook Hikayeler Özelliği Tüm Kullanıcılara Açılıyor - Haberler - indir.com

Facebook Hikayeler Özelliği Tüm Kullanıcılara Açılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-18 06:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook tüm hızıyla Snapchat'in hikayeler özelliklerini tüm platformlarına eklemeye devam ediyor. Hatırlarsak, ilk olarak Instagram'a hikayeler özelliğini getirmiş ve geliştirmeye de devam ederek canlı yayın yapma özelliği de getirmişti. Şirket bu özellik kopyalama işine Instagram'dan başlayıp Facebook uygulamasına kadar devam ettirmeyi hedefliyor. Öyle ki Facebook bir süredir ana uygulamasında test ettiği bu yeni hikayeler özelliğini tüm kullanıcılara vermeye başladı. Instagram ve WhatsApp sonrasında artık Facebook üzerinden de hikaye paylaşımı yapabileceksiniz.

Instagram sonrası WhatsApp'da gelmiş ve Facebook Messenger'a da gelmiş olan hikayeler özelliği WhatsApp tarafında beğenilmemişti. WhatsApp bölümünde sevilmeyen hikayeler özelliği 24 saat sonra kaybolan fotoğraf ve video içeriği paylaşmaya yarıyor. 1.7 milyar mobil kullanıcıya sahip olan Facebook ana uygulamasına da hikayeler özelliğini getiriyor. Yeni hikayeler özelliği Facebook'daki kullanıcılara yavaş yavaş verilmeye başlandı.

Facebook'un Instagram ve WhatsApp sonrasında kendi ana uygulamasına da hikayeler özelliği getirmesi bu hamle ile beraber Snapchat kullanıcılarını kaybedebileceği düşüncelerini akıllara getiriyor. Ancak birçok kullanıcı kitlesi hikayeler özelliğini her platforma eklenmesini beğenmese de bu hikayeler özelliğini beğenen kullanıcılar ise her platformda paylaşım yapabilecek. Fakat Instagram üzerinde bulunan Hikayeler özelliği gerek etkileşim gerekse kullanım yoğunluğu anlamında diğer platformları geride bırakmaya başladı.

Öyle ki analistlere göre büyük markalar hikayeler üzerinden reklam yayınlamaya yakın zamanda başlayacaklar. Facebook ise Hikayeler bölümüne reklamlar yerleştirmeye başladı diyebiliriz. Bakalım Facebook'un hikaye özelliği yakın zamanda ana uygulamasına gelmesi ile beraber kullanım oranları ne düzeyde olacak göreceğiz.

 





PAYLAŞ