Facebook Hikayeler Özelliği Kötü Gidiyor - Haberler - indir.com

Facebook Hikayeler Özelliği Kötü Gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-04 18:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulaması olan Facebook, geçtiğimiz zamanlarda bir diğer sosyal medya platformu olan Snapchat'den hikayeler özelliğini aşırmaya başlamıştı. Bu özelliğin kopyalanmasından sonra Facebook'un hanesinde bulunan neredeyse tüm uygulamalara bu özellik entegre edildi. Sırasıyla Instagram, WhatsApp ve son olarak Facebook ve Messenger uygulamalarına hikayeler özelliği getirtildi. Instagram tarafında oldukça yoğun etkileşim ile kullanılan hikayeler özelliği için Facebook tarafında aynı şeyleri söylemek mümkün olmayacak. Öyle ki Facebook, ana uygulamasındaki hikayeler özelliği pek kullanılmıyor gibi duruyor.

Facebook kısa süre önce Snapchat'i satın almak istemiş fakat başarılı olamayınca, sosyal medya devi yıldırma politikasına geçerek Snapchat'in kaybolan mesajlar özelliğini platformlarına getirmeye başlamıştı. Sadece Instagram'da beklediği ilgiyi gören Facebook, ne ana uygulamasında ne de WhatsApp tarafından istediği istatistiklere ulaşamadı. Facebook tarafına bakacak olursak, Facebook'a eklenen bu özelliğin yanlış bir hamle olduğu açık bir şekilde gözüküyor. Facebook kullanıcılarının çok az bir kitlesinin bu özelliği kullandığı belli oluyor.

Aynı özelliğin Facebook Messenger'ada getirilmiş olması sonrasında, etkileşimin artmasına yardımcı olmamışa benziyor. Ayrıca Facebook hikayeler üzerinde çalışmalar yaparak ve bu özellik ile hikaye paylaşmayan arkadaşları tıpkı bir hayalet gibi gösterdi ve yakın zamanda hikayesine hiç ekleme yapmadı şeklinde bilgiler vermeye de başladı. Ancak Facebook'un tüm bunlar sonucunda ana uygulamasındaki hikayeler etkileşim rakamlarını arttırmadığı gözüküyor. Kullanıcıların bu hikayeler özelliği kullanmamasından sonra Facebook bu noktada nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.

Son olarak Instagram tarafında bu hikayeler özelliğinin etkileşim tarafındaki rakamlar oldukça memnun ediyor ve yakın zamanda yeni güncellemeler ile yeni özelliklerin sunulması bekleniyor.





PAYLAŞ