Facebook Hikayeler Günlük 500 Milyon Kullanıcıya Ulaştı - Haberler - indir.com

Facebook Hikayeler Günlük 500 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-25 18:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en aktif olarak kullanılan sosyal medya sitelerinden olan Facebook’un hikayeler özelliğine dair yeni istatistikler açıklandı. Bildiğiniz üzere Facebook’un sahip olduğu Instagram uygulamasına ilk olarak Snapchat’ten hikayeler özelliği entegre edilmişti. Instagram tarafından oldukça popüler kullanım rakamına erişen hikayeler özelliği daha sonra Facebook için getirildi ve bir süre sonra ise WhatsApp için getirilmişti. Şimdi ise Facebook Hikayeler özelliğinin 500 milyon kullanım oranına ulaştığı açıklandı. Instagram sonrasında Facebook platformunda beklenen performansı gösteremeyen Hikayeler özelliği daha sonradan yükselişe geçti ve yüksek rakamlara erişti.

Facebook Hikayeler Kullanım Oranı Dikkat Çekiyor

2019’un ilk çeyrek rakamlarına yönelik açıklamalar yapan Facebook şirketi tarafından hikayeler özelliğinin 500 milyon kullanıcı rakamına eriştiği açıklandı. Son olarak geçtiğimiz Eylül ayında rakamları açıklanan bu kullanım oranından sonra platformun 200 milyon daha kullanıcı kazandığı belli oluyor. Facebook Hikayeler için gelinen bu rakamlar her yaştan kullanıcının kullanımları arasında olduğunu gösteriyor. Facebook’un ve CEO Mark Zuckerberg’in bir süredir yaşamış olduğu gizlilik ve güvenlik sorunlarından ötürü almış olduğu cezalar ile Federal Ticaret Komisyonu’na 3 milyar dolar ödeme yapacağı da ifade edildi. ABD’li şirket Facebook’un bu rekor cezalara karşılık hala büyümeye ve para kazanmaya devam ettiğini açık bir şekilde görüyoruz.

Facebook Baş İşletme Görevlisi olan Sheryl Sandberg tarafından 3 milyon reklamverenin Facebook’un genel uygulama ekosistemindeki Hikayeler formatını tercih ettiğini ifade ediyor. Bu reklamların ne kadar kazançlı olduğunu ve Instagram’a yerleştiğine dair dölümler bulunmasa da, Facebook mobil portföyünün tamamına uygulamayı hedefliyor. Facebook sadece kendi uygulamasında değil WhatsApp ve Instagram tarafındaki Hikayeler özelliğine yeni özellikler katarak kullanım oranını arttırmayı sürdürüyor. Son olarak hatırlayacak olursak Instagram cephesinde test hikaye etiketini güncelleme ile kullanıcılarına sunmuştu.  





PAYLAŞ