Facebook Hesabınızı Tamamen Silmek İçin Uygulamanız Gereken 8 Madde - Haberler - indir.com

Facebook Hesabınızı Tamamen Silmek İçin Uygulamanız Gereken 8 Madde

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-04 12:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yeni yıl ile beraber bazı alışkanlıklardan vazgeçerek yeni bir sayfa ile başlamak isteyebilirsiniz. Bu noktada telefonların belleklerini sömüren sosyal medya uygulaması Facebook’u silerek bu yıla başlamak isteyenler için Facebook’u tamamen silebilmek için yapmanız gereken bazı adımlara bakacağız. Facebook bildiğiniz üzere dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip sosyal medya sitesi olarak biliniyor. Sizde bir Facebook hesabı silmek istiyorsanız hesabınızı tam anlamıyla silmeden önce yapabileceğiniz bazı önemli maddelerden bahsedeceğiz.

Facebook Hesabını Tam Anlamıyla Silmek için 8 Öneri

Facebook Uygulamasını Silerek Başlayın

Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!

Bildiğiniz üzere artık birçok Android akıllı telefonlarda yüklü bir şekilde Facebook uygulamasının geldiğini görüyoruz. Tablet ve her alanda karşımıza çıkan Facebook uygulaması bazı zamanlar can sıkıcı olabiliyor. Bunun için akıllı telefonunuzdan Facebook uygulamasını silerek başlayabilirsiniz. Bu sayede Facebook uygulamasını artık görmeyecek ve bu sayede Facebook’a büyük bir zaman ayırmış olmayacaksınız.

Facebook Verilerinizi Yedekleyin

İlk etapta hesap silmek yerine uygulama silerek işlere başladık. Şimdi ise Facebook hesabınızı kapatmadan hemen önce kişisel verilerinizi yedeklemeyi isteyebilirsiniz. Bir gün tekrardan Facebook’a dönmek istediğiniz zaman verileriniz sayesinde hesabınızı tekrar kurtarabileceksiniz. Bu sayede Facebook arkadaşları ve paylaşımlarınızı kaybetmemiş olacaksınız.

Facebook verileri yedekleme işlemi;

  • İlk olarak masaüstü üzerinden Facebook hesabınıza giriş yapın ve sağ üst alandan Ayarlar menüsüne erişin.
  • Daha sonra Ayarlar menüsü sayfasında sol üst bölümde bulunan Facebook Bilgilerin kısmına girin. Burada Bilgilerini İndir seçeneğini göreceksiniz. “Gör“ deyin.
  • Gelen menü sayfasında Facebook’a başladığınızdan beri bulunan tüm içeriklerinizi yedeklemek için sağ alanda bulunan “Dosya Oluştur” seçeneğine tıklayın.
  • Bu işlemden sonra bir süre sonra Facebook tarafından bir bildirim ile  yedeklerinizin indirilebilir olduğu sizlere haber verilecektir.

Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor

Facebook Giriş Yapılı Tüm Cihazlardan Çıkış Yapın

Facebook hesabınızı birçok hesapta kullanılabilir olduğunu biliyorsunuzdur. Bu noktada akıllı telefonunuz haricinde tablet veya başka bir cihazda hesabınız açık olabilir. Bunun için Ayarlar > Güvenlik seçeneği adı altında bulunan tüm cihazlardan oturumu kapat seçeneği ile giriş yapmış olduğunuz tüm cihazlardan çıkış yapmış olacaksınız.

Facebook Hesabını Silme İşlemine Geçelim

Yukarıda yer alan maddelerden gerçekleştirdikten sonra Facebook hesabınızı tamamen silerek bilgilerinizi ortadan kaldırmaya başlayabiliriz. Facebook haricinde arkadaşlarınızla iletişimde kalacağınız WhatsApp platformunu kullanabilirsiniz. Facebook hesabınızı silmek için yapmanız gereken işlemler şu şekilde;

  • Masaüstünden Facebook’a giriş yaparak Ayarlar seçeneğine erişin.
  • Daha sonra sol menüden “Facebook Bilgilerin” seçeneğine erişin ve gelen bölümde “Hesabını ve Bilgilerini Sil” seçeneğinin yanındaki gör butonuna basın.
  • Bu alanda hesabınızı dondurmak mı yoksa silmek mi istediğinizi sizlere sorulacak.
  • Hesabı Sil tuşuna bastıktan sonra son olarak sizden hesap şifreniz istenecek ve şifrenizi girerek onayladıktan sonra Facebook hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Geri Dönüş İçin 30 Gününüz Var

Facebook hesabınızı sildikten sonra Facebook profilinize geri dönmek için 30 günlük bir süreniz bulunuyor. Bu 30 gün içerisinden Facebook profilinize geri dönüş yapabilirsiniz.


Facebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyorFacebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyor
Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyorFacebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor
Facebook Messenger bildirim sesini nasıl kapatırız?Facebook Messenger bildirim sesini nasıl kapatırız?

PAYLAŞ