Facebook hesabınız çalınırsa nasıl geri alırsınız? - Haberler - indir.com

Facebook hesabınız çalınırsa nasıl geri alırsınız?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-02 01:06:31
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son zamanlarda, güvenlik problemleri sık sık gündeme gelen konulardan biri. Bu sorunlardan biri de sosyal hesaplarımızın çalınma ihtimali. Bugüne kadar birçok kişinin Facebook hesabı çalınmıştır. Böyle bir durumda hesabınızı geri almanız mümkün. Öncelikle hesabınız çalındığını fark ettiğiniz anda e-posta hesabınıza veya telefonunuza şifremi unuttum sekmesinden bir kod isteyiniz. Eğer bu işlem ile hesabınızı kurtaramıyorsanız, kodmatik özelliğini kullanarak şifrenizi değiştirip hesabınızı kurtarabilirsiniz.

İlk söylediğimiz işlemi gerçekleştirmek için, öncelikle Facebook ana ekranını açınız. Sonra giriş yapılan bölümde şifre yazan kısmın altında yazan şifremi unuttum ikonuna tıkladığınızda size gelen yönlendirmeler ile kod isteye bilirsiniz. Eğer bu işlemden sonra hala hesabınız kurtaramadıysanız, kodmatik özelliği ile Facebook hesabınızı geri alabilirsiniz. Örneğin Facebook hesabınıza tanımladığınız telefon numaralarına ve e-posta hesaplarına erişiminiz yoksa Facebook sizler için bir enteraktif bir kapı sunuyor.

Hesabı geri alma kodları ile her türlü olumsuzlukta kullanabiliyorken, aynı zamanda hesabınız kötü birinin eline geçtiğinde rahatlıkla kurtarabiliyorsunuz.  Öncelikle yapmanız gereken hesabınız çalınmadan önce hesabınızı güvene almalısınız. Hesabınızı güvenli konuma getirmek için; öncelikle Facebook hesabınızı açıyorsunuz, sonrasında sağ üst kısımda bulunan baklacık ikonuna tıklıyorsunuz. Baklacık ikonuna tıkladıktan sonra ayarlar sekmesini seçtiğinizde karşınıza bir ekran açılacak. Bu ekranda buluna güvenlik ve giriş seçeneğini açıyorsunuz. Bu seçeneği açtıktan sonra hesabı geri alma kodlarına tıkladığınızda size bir kod gelecek ve bu kod ile hesabınız çalınsa bile rahatlıkla geri alabileceksiniz. Sizde hesabınızı güvenle kullanmak istiyorsanız bu yöntemi uygulayabilirsiniz.





PAYLAŞ