Facebook hesabını silmek isteyenler, daha uzun süre bekleyecek - Haberler - indir.com

Facebook hesabını silmek isteyenler, daha uzun süre bekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 10:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Facebook, daha önce 14 gün olan hesap silme süresini daha uzun bir süreye çıkardığı duyuruldu.

Son dönemlerde günden güne değer kaybeden sosyal medya devi Facebook, aldığı yeni kararlarla ayakta durmak için çabalamaya devam ediyor. Geçtiğimiz Bahar aylarında ortaya çıkan Cambridge Analytica skandalının ardından kan kaybı yaşayan platform, bununla kalmayarak farklı vukuatlarla da gündeme gelince, birçok kişi Facebook’unu silmeyi ya da dondurmayı tercih ediyor. Son olarak sosyal medya devi geçtiğimiz hafta 50 milyon kişinin bilgisinin çalındığı bir hacklenme durumuyla karşı karşıya olduğunu ve bu duruma neden olan kişi ya da kişileri hala bulamadıklarını açıklamıştı. Bu olayın ardından, AB Facebook’a yüklü bir miktar para cezası kesti.

Facebook para cezasından kurtulamadıFacebook para cezasından kurtulamadı

Yaşanan olumsuzlukların da etkisiyle, özellikle genç ve bilinçli olan kesim, Facebook kullanmayı pek de tercih etmiyor. Yapılan araştırma sonuçlarında da genç yaş aralığında olan bireylerin hesaplarını ya dondurmayı ya da tamamen kapatmayı tercih ettikleri görülüyor. Fakat artık hesabını tamamen silmek isteyen Facebook kullanıcıları, daha uzun süre beklemek durumunda kalacak.

Facebook hesabını silmek isteyenler, 30 gün boyunca bekleyecek

Facebook’un bilindiği üzere milyarlarca kullanıcı bulunuyor. Ki bu sayı başına gelen olumsuzlukların ardından, birçok kullanıcının hesabını kapatmasına rağmen bu şekilde. Fakat görünen o ki Facebook yavaş yavaş elindekileri tamamen kaybedecek. Çünkü Facebook hesabını kapatmak isteyenlerin sayısı günden güne daha da artış gösteriyor. Her geçen gün yeni bir olay ile gündeme gelen Facebook, hala kullanıcılarını elinde tutmak için çabalamaktan da vaz geçmiyor. Son olarak aldığı karara göre, Facebook hesabının silinmesi için 14 gün olan bekleme süresinin, 30 güne çıkarıldığı duyuruldu.

Henüz konuya dair Facebook cephesinden resmi bir açıklama gelmese de The Verge tarafından ulaşılan kaynaklar, haberin netlik kazanmasını sağladı. Facebook’un böyle bir strateji izlemesindeki neden ise Facebook hesabınızın kapanmadığını bilmeniz dolayısıyla, platforma yine giriş yapmanızı sağlamak. Hesabın kapanma süresi 30 gün olduğu için, bu süreç içerisinde kullanıcının illa ki yeniden hesabına gireceği yönünde planlama yapan Facebook, sahip olduğu kullanıcı sayısını kaybetmek istemiyor. Bu durumun, Facebook’un kullanıcı sayısını elinde tutmasında yararlı olup olmayacağı, ilerleyen zamanlarda belli olacak.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ