Facebook hesabını nasıl kalıcı olarak silebilirsiniz? - Haberler - indir.com

Facebook hesabını nasıl kalıcı olarak silebilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-29 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en popüler sosyal medya servisi olan Facebook, özellikle son yıllarda yaşamış olduğu skandallar ile beraber kullanıcıların gözünden düşmeye devam ediyor. Bu noktada hala milyarlarca kullanıcısı olsa da, Facebook’u tamamen bırakarak silmek isteyen kullanıcılar olabilir. Hesaplarını kalıcı olarak silmek isteyen kullanıcılar için sizlere, bu içeriğimizde Facebook hesabını kalıcı olarak nasıl silersiniz bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız. Bir dönemin oldukça popüler olan ve hala yoğun bir kullanıma sahip olarak 2.6 milyar kullanıcıya hizmet vermeye devam ediyor.

Bunca kullanıcı sayısına rağmen son yıllarda yaşamış olduğu skandal olaylar şirketin itibarını gözden düşürdü diyebiliriz. Bu kapsamda Facebook hesabını tamamen silmek isteyerek kalıcı bir şekilde kapatmak isteyen kullanıcılar, Facebook hesabı nasıl kalıcı olarak silinir sorusunu aratmaya başladılar. Siz de çok kolay adımlar ile Facebook hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi oldukça basit adımlardan geçiyor. Ancak gerçekleştireceğiniz bu adımlar neticesinde geri dönüşü olmayacağını ve hesabınızın tamamen silineceğini unutmayın. Dilerseniz geçici olarak Facebook hesabını devre dışı bırakabildiğiniz gibi tamamen de silebilirsiniz.

Facebook Workplace için video konferans özelliğini kullanıma sunduFacebook Workplace için video konferans özelliğini kullanıma sundu

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

  • İlk olarak burada yer alan bağlantıya giderek Facebook hesap silme sayfasına erişin.
  • Facebook bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın.
  • Gelen sayfada “Bilgilerini İndir” butonu ile hesabınızdaki kayıtlı paylaşımları indirebilirsiniz.
  • Altta yer alan “Hesabı sil” butonuna başlayın.
  • Facebook hesap şifresini girin.
  • “Devam” butonuna tıklayın.
  • “Hesabı Sil” butonuna basarak işlemleri onaylayın.
  • İşlemler tamamlanmış olacaktır.

Silmek istediğiniz Facebook hesabınıza 30 gün içinde tekrar giriş yapmadığınız zaman Facebook hesabınız kalıcı olarak silme işlemini tamamlayacaktır. Facebook hesabınız bu adımlardan sonra artık kalıcı olarak silinecektir. Tekrar aktif etmek için ise Facebook hesabınıza 30 gün dolmadan giriş yapabilirsiniz. Ancak hesabı silmek yerine geçici olarak kullanmak istemiyorsanız, bu noktada hesap silme sayfası üzerinden “Hesabı Dondur” seçeneğini kullanabilirsiniz.

Facebook uygulamalarını silme

Birçok site ve uygulamaya kayıt olurken Facebook ile kayıt ol butonunu kullanmış olabilirsiniz. Facebook hesabınız ile oluşturmuş olduğunuz bu hesap ve uygulamaları da kolay bir şekilde silebilirsiniz. Bu noktada hesabınızı sildikten sonra tekrar bu uygulamalara giriş yapma noktasında problemler yaşayabileceğinizi de belirtelim. Böyle bir durum yaşamamak için uygulamalardaki Facebook hesap bilgilerinizi değiştirmenizi öneririz. Facebook internet sitesi yada mobil uygulaması üzerinden hesap bağlantısı gerçekleştirmiş olduğunuz uygulamaları kaldırabilirsiniz. Uygulama ayarları bölümüne ulaşarak söz konusu bağlantıları kaldırabilirsiniz.

Facebook hesabı sildikten sonrası?

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silme işlemi sonrasında hesabınız hemen silinmeyecektir. Kullanıcıya 30 gün süre verilir ve bu süre içerisinde tekrar girildiği zaman silme işlemi iptal olacak ve hesabınız açılacaktır. Diğer yandan 30 gün sonunda hesabınız tamamen silinecek ve hesabınızdaki bilgiler, paylaşımlar ve diğer veriler Facebook sunucularından 90 güne kadar saklanmaya devam edecektir.

Hesap silme işlemi ile beraber sahip olduğunuz Facebook sayfaları ve grupları da hesabınız ile beraber silinecektir. Eğer sayfa ve grupların silinmesini istemiyorsanız, bu gruplara başka bir yönetici eklemeniz gerekiyor. Ayrıca Facebook hesabını silmeniz ile beraber Messenger tarafındaki mesaj verilerinizin silinmeyeceğini belirtelim. Facebook hesabınızı silseniz ile Messenger kalmaya devam edecektir.


İlgili uygulamalar
12 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verileri sızdırıldı12 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verileri sızdırıldı
Facebook yeni dijital cüzdan Novi ile karşımızda!Facebook yeni dijital cüzdan Novi ile karşımızda!

PAYLAŞ