Facebook hesabında devre dışı bırakma ve kalıcı olarak silme işlemleri nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Facebook hesabında devre dışı bırakma ve kalıcı olarak silme işlemleri nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-06 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Facebook hesapları için devre dışı bırakma ya da kalıcı olarak silme işlemleri yapılabilmektedir. Sosyal ağa ara vermek ve belirli bir süre kullanmak istemediğinizde hesabın devre dışı kalmasını sağlayacak seçeneği değerlendirebilirsiniz. Ancak tamamen silmek istiyorsanız, geri dönüşü olmayan işlemi tercih ederek hesabınızı silebilirsiniz.

Facebook Messenger istenmeyen mesajlar için yeni bir özellik yayımladıFacebook Messenger istenmeyen mesajlar için yeni bir özellik yayımladı

Facebook hesabı nasıl devre dışı bırakılır?

Facebook profilinin geçici olarak devre dışı bırakılması adına aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Facebook’a giriş yaparak üyelik bilgileriniz ile oturum açın.

Ardından sağ üst köşede yer alan hesap sekmesinden hesap ayarlarını açın. 

Bu bölümde yer alan hesabı devre dışı bırakma seçeneğini seçin.

Hesabın neden devre dışı bırakılmak istendiğinde dair bir soru ekrana gelecektir. Buradan istediğinizi seçebilirsiniz.  Aynı ekranda Facebook’tan mail almak isteyip istemediğinizi soran bir ekran vardır ve bu ekrandan dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.

Son ekranda ise işlemlerin onaylanması için parola girişinin yapılması istenir. Parola girişi yaparak hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz.

Devre dışı bırakılan hesaplar görünemez. Ancak tüm hesap verileri Facebook’ta saklanmaya devam edilir. Bu sayede Facebook kullanmaya devam etmek istediğiniz anda yeniden oturum açarak Facebook kullanımına devam edebilirsiniz.

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

Facebook hesabının kalıcı olarak silinmesi istendiğinde ise takip edilmesi gereken adımlar farklıdır. Silme işlemi tercih edildiğinde sistemdeki tüm veriler silinir ve hesap bir daha erişilemez hale getirilir. Bu nedenle silme işlemini tercih eden kişilerin, bu işlemin geri dönüşünün olmadığını unutmaması gerekir.

Facebook hesabını silmek için öncelikle silme işlemlerinin yapıldığı ayarlar adresine giriş yapın.

Sayfaya erişim sağlandığında kişilerin işlem yapabileceği özel ekran açılacaktır.

İlgili sayfada yer alan hesabı kalıcı olarak sil seçeneğini takip edin.

Bir sonraki ekranda yer alan şifre girme alanına şifrenizi girerek onaylayın.

Bir sonraki aşamada ise bilgilendirme yapılacaktır.  İlgili metni okuyarak silme işlemleriyle ilgili güncel Facebook politikalarını öğrenebilirsiniz.

Silme işleminde son onay verilerek hesap silme için süreci başlatabilirsiniz. Facebook’ta hesap silme taleplerinin ardından 14 günlük bir süre başlatılır. 14 gün içerisinde hesaba yeniden giriş yapılarak silme talebi iptal edilebilmektedir. Ancak 14 gün boyunca hesaba giriş yapılmazsa, sistem tarafından hesap kalıcı olarak silinecektir.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ