Facebook, Haber Kaynağını Güncelledi - Haberler - indir.com

Facebook, Haber Kaynağını Güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-12 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Facebook CEO'su olan Mark Zuckerberg tarafından verilen röportajda Facebook'un haber kaynağında yeniliklere gidileceği ifade edildi. Dünyanın en büyük sosyal medya ismi olan Facebook, yenilikler ile kullanıcı deneyimini arttırmaya devam ediyor. Şimdi ise bu yeni güncellemeyle artık insanların arkadaşları ile paylaşmak isteyebileceği gönderiler tahmin edilip, haber kaynağının daha üst bölümlerinde gösterilecek. Ayrıca haber kaynağında aile ve arkadaş gönderileri genel paylaşım içeriklerine göre daha öncelik kazanacak.

Özellikle insan ilişkileri adına atılacak bu adımda haber kaynağı kısmında aile ve arkadaş paylaşımlarının öncü olmasının bu noktada daha iyi olabileceği düşünülüyor. Mark devam ettiği açıklamasında insanların etkileşimini arttırma yolunda haber kaynağında değişikliklerin devam edeceği ifade ediliyor. Güncelleme sonrasında kullanıcıların görüp geçtiği içeriklerde artık gerçekten beğeni yada yorum gibi etkileşimlerin gerçekleşmesi hedefleniyor. Şirket ise bu yönde içeriklere önem göstererek etkileşim süresini arttırmak istiyor.

Yapılacak olan bu güncellemenin sayfa görüntülemelerini düşüreceği gerçeğide bulunuyor. Ancak haber kaynağı üzerinde yine sayfa gönderileri olmaya devam edecek. Fakat sayfalar üzerinde yapılan etkileşimlerin düşmesi bekleniyor. Diğer yandan Canlı videolar ve video paylaşımlarının etkileşim oranı oldukça yüksek olduğu belirtilirken bu noktada haber kaynağında bu gibi iletişime açık olan içeriklerin zenginliği arttırılacak.

Kullanıcılar takip ettikleri sayfa ve içerikleri 'Başta Gör' seçeneği ile yine haber kaynağı üzerinde ön sıralarda görebilecekler. Facebook'un sayfa içeriklerinin trafiğinin düşmesine sebep olacak ve ancak arkadaş ilişkileri ve geçirilen zamanı arttırmayı hedefleyen bu güncellemesi ile beraber ne gibi farklılıklar olacak yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ