Facebook haber kaynağı yeniden güncelleme aldı - Haberler - indir.com

Facebook haber kaynağı yeniden güncelleme aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-27 18:15:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz aylarda kişisel verileri sızdırdığı skandalı ile gündeme gelen Facebook, kullanıcılarının yüksek sesli tepkilerine karşılık yaptığı yeni güncellemeleri ile kullanıcılarını yeniden kazanmak istiyor. Bu kapsamda Facebook, yazılım geliştirici platformunda kullanıcı güvenliğini ve veri gizliliğini öncelikli hale getirmeye başladı. Kullanıcıların güvenliği için çeşitli önlemler almaya başlayan popüler sosyal medya platformu, kullanıcılarının gönlünü tekrar kazanmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günde Facebook  ve Instagram , yaptığı açıklamada yazılımcıların izin almadan verilerinizi ve arkadaşlarınızın verilerini çekmesini önlemek adına bir dizi önlem aldığını açıkladı. Bu önlemler kapsamında Facebook veri hırsızlığı için bazı API' ları kapattı ve değiştirdiğini duyurdu. Bundan böyle uygulamalar izin almadan içeriklerinizi zorla herkese açık hale getiremeyecek ve sizi paylaşım yapmak için kandıramayacak.

Yapılan değişiklikler geçtiğimiz günde yürürlüğe girse de bütün haliyle 1 Ağustos günü  aktif olarak yürürlüğe girecek. Şirket bu yaptığı hamle ile yazılım geliştiricilerini uygulamalarını düzenlemek için 90 günden fazla bir süre tanımış olacak.

Öne çıkan değişiklerden göze çarpanlar arasında, uygulama geliştiricilerinin , bir kullanıcının adına haber kaynağında yayınlama yeteneği istemek için standart Facebook paylaşma iletişim kutusunu kullanmaya başlamak zorunda kalması. Bunun nedeni yazılımcılar özel bir paylaşım istemi tasarlamalarına izin veren yayınlama API' sını kullanamadığı için bu yola başvuruyor.

Facebook yetkililerinin yaptığı açıklamalarda bu değişikliklerin gelecek için planlandığı söylenirken uygulama bozma ihtimaline karşı yaptıkları güncellemeleri aynı gün duyurmak istemedikleri için güncellemenin bir kısmının bitiş tarihinin 1 Ağustos' a kadar uzattığını duyurdu.





PAYLAŞ