Facebook Haber Kaynağı ve Hikayeler Özelliği Birleşiyor - Haberler - indir.com

Facebook Haber Kaynağı ve Hikayeler Özelliği Birleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya devleri arasında yer alan Facebook geçmişten bugüne onlarca değişiklik yaparak bugüne kaldı geldi. Şimdi ise, Facebook Haber Kaynağı ve Hikayeler özelliğini bir araya getirmeyi planlıyor. Bu iki özelliği birleştirerek fonksiyonel bir kullanım sunmayı hedefleyen Facebook, bunun için yeni bir arayüz üzerinde çalışmalarına başladı. Hatta yakın zamanda gelecek olan yeni arayüz hakkında test aşaması dahi başladı. Kullanıcılar bu özellik ile Instagram ya da Snapchat'te yer alan hikaye özelliğinde olduğu gibi dokunma hareketleri ile paylaşılan hikayeler arasında geçiş yapabilecekler. Bu işlemler ile çok daha kullanışlı bir hale gelen arayüz, geçiş yapabileceği yeni tasarım sayesinde Facebook'un Android uygulamasında ortaya çıkarılan isim ise Jane Manchun Wong oldu. 

Facebook nasıl ilerleyecek?Facebook nasıl ilerleyecek?

Facebook her geçen gün farklı bir değişiklik ile gündemde yer alırken şimdide yeni bir tasarım ile dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. Şu an mevcut olan Facebook'un Haber kaynağı ve Hikayeler özelliği, şu an için uygulamanın içinde arayüz ekranın yer alıyor ama yan yana duruyor. Yani aralarında geçiş yapılmıyor. Facebook kullanıcıları Haber Kaynağındaki paylaşımları aşağıya doğru inerek görebiliyor. Yani aralarında geçiş yapamıyor. Kullanıcılar, Haber Kaynağının üst kısmında yer alan yuvarlak ikonlara dokunarak platform üzerinde paylaşılan hikayeleri görebiliyor. Şu an test aşamasında olan yeni Facebook arayüzü ile hem yazılı paylaşımlar, resimler ve video gibi diğer ürünler arasında geçiş yapılarak görüntüleniyor. Bu sayede Facebook çok daha fonksiyonel bir kullanım ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 

Facebook arayüzü değişiyor

Facebook hikaye özelliğini 2017 yılında kullanıcılarına sunmaya başlamıştı, fakat bu özellik kullanıcılar tarafından pek de talep gören bir seçenek olmadı. Şirket bu durumun farkında olarak 2019 yılı itibariyle bu durumu değiştirmeye yönelik hareket ediyor ve mevcut Hikayeler özelliğini daha da popüler hale getirmek adına Haber Kaynağı'na geçmesini sağlayacak gibi gözüküyor. Sosyal medya devi Facebook'un geçtiğimiz Eylül ayında paylaştığı bilgiye göre, Facebook ve Messenger'da yer alan günlük aktif kullanıcı sayısının 300 milyona ulaştığı bildiriliyor. Sayısının yetersiz olması şirketi memnun etmemiş gözüküyor ki yakın zamanda yeni değişiklikler üzerinde çalışıyor. 

Teknoloji devi Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde herkese açık ve kalıcı paylaşımlar ile şifrelenmiş özel mesajlar arasındaki çizgiyi çok daha kalın hale getireceğinin bilgisini vermişti. Yapılan açıklamalar sayesinde Haber Kaynağı'nın gelecek zamanda uğrayacağı değişlikler de akıllara yer edindi. Bazı eleştirmenlere göre, CEO Mark Zuckerberg'in sözleri Haber Kaynağı özelliğinin vadesinin dolduğu yönünde olduğunu belirtiyor. Yeni bir özellik üzerinde çalışan Facebook, Haber Kaynağı ve Hikayeler üzerinde yaptığı bu tek bir arayüz ile birleştirme çalışmalarının ortaya çıkması üzerine bir açıklamada bulunarak bu özeliklerin henüz test aşamasında olduğunun bilgisini verdi. Söz konusu mevcut değişikliğin tüm kullanıcılara sunulup sunulmayacağı ise henüz belli olan bir durum değildir. Facebook'un bu yeni özelliği ile Hikayeler özelliğinin popülerliğinin artması bekleniyor. Özellik geldiğinde böyle olup olmayacağını göreceğiz. 


Facebook ile Messenger Tekrardan BirleşecekFacebook ile Messenger Tekrardan Birleşecek
Facebook, Yeni Zellanda Saldırısı Sonrası Politikalarını DeğiştiriyorFacebook, Yeni Zellanda Saldırısı Sonrası Politikalarını Değiştiriyor
Facebook Messenger İçin Karanlık Mod Kullanılabilir DurumdaFacebook Messenger İçin Karanlık Mod Kullanılabilir Durumda

PAYLAŞ