Facebook günden güne kan kaybediyor - Haberler - indir.com

Facebook günden güne kan kaybediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-07 12:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Sosyal Medya

Yapılan araştırmalar sonucunda, her dört kişiden birinin, Facebook’u telefonundan sildiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan Cambridge Analytica skandalının başrol ismi Facebook, isminin bu skandalla anıldığı günden beri ciddi bir düşüş içerisinde. Yılın hemen hemen başlarında gerçekleşen veri skandalı, Facebook’a olan güvenin, birçok kişi tarafından bitmesine yol açtı. Twitter’da başlatılan #deletefacebook kampanyası o dönemde çok başarılı olmasa da insanlar sonradan Facebook hesaplarını silmeye başladılar. Birçok ünlü isim de olaya karşı tepkisini ortaya koydu. Facebook sonrasında toparlanmak adına birtakım güncellemeler yapsa da pek başarılı olmadı. Son olarak yapılan araştırmalarda, her dört kişiden birinin Facebook hesabını sildiği görüldü.

Kullanıcılar, Facebook’u telefonlarından tamamen siliyorlar

Yapılan araştırmalarda, Facebook kullanıcılarının teker teker hesap silme işlemi uyguladığı ve hatta uygulamayı telefonlarından tamamen kaldırdığı görüldü. Bir süre önce, Facebook’un anavatanı Amerika’daki kullanıcıların da %75’inin Facebook hesaplarını sildiği ya da dondurduğu tespit edildi. 29 Mayıs – 11 Haziran tarihleri arasında bir anket gerçekleştirildi. 5 bin kişinin katıldı bu anketin sonucuna göre, katılımcılardan %42’si, Facebook’u haftada birkaç kez kontrol ediyor. Yine katılımcıların her 10 kişisinden birisi, Facebook’un topladığı verileri telefonlarına indirmiş.

Ankette yaş gruplarına göre de bir dağılım yapıldı ve genç yaşta olan kesimin, Facebook’tan daha çok uzaklaştığı görüldü. 18 – 29 yaş arası kullanıcıların, büyük bir kısmının uygulamayı telefonundan kaldırdığı görülürken, birçoğunun da gizlilik ayarlarını değiştirdiği anlaşıldı. 65 yaş ve üzerine bakıldığında ise yüzde 10’luk bir kısmın uygulamayı sildiği tespit edildi.




İlgili uygulamalar

Facebook Şifresi Nasıl Değiştirilir?


PAYLAŞ