Facebook, grup hikayelerini kaldırıyor - Haberler - indir.com

Facebook, grup hikayelerini kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-24 09:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Zaman zaman çeşitli skandallar ile gündeme geliyor olsa da her zaman kendini yenilemeyi başaran Facebook, yıllar boyu kullanıcıların en çok tercih ettikleri sosyal medyalardan biridir. Yediden yetmişe her yaştan kullanıcının beğenisini kazanan Facebook, gelişmiş düzeyde özellikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarıyor. Fakat şöyle bir durum var ki sosyal medyaların lideri olarak görülen Facebook, mevcut özelliklerden birini daha sonlandıracağını açıkladı. Bildiğiniz üzere Facebook'ta da tıpkı Instagram'da olduğu gibi hikayeler özelliği mevcut. Gerek kişisel hikayeler gerekse grup hikayeleri kullanıcıların sevdiği özellikler arasında. 

Fakat Facebook, grup hikayeleri özelliğini 26 Eylül itibariyle sonlandıracağını açıkladı. Facebook, geçtiğimiz gün içerisinde yaptığı açıklama ile beraber mevcut özelliklerden birinin daha fişini çekeceğini duyurmuştu. Çeşitli özellikleri kaldırırken bunların yerine yenisini de eklemeyi başaran Facebook, kullanıcılara yenilikçi yaklaşımlar ile özgün bir kullanım sunmaya odaklanıyor. Şöyle ki Facebook'ın geliştirici ekibi tarafından verilen bir karar doğrultusunda, sosyal ağ platformlarının önemli bir parçası olan, yönetici kullanıcıların ve üyelerin 24 saat içerisinde kaybolan videoları ile fotoğraflarının paylaşıldığı Grup Hikayeleri özelliği artık Facebook'tan kalkıyor.

Facebook'un yepyeni Portal ürünleri!Facebook'un yepyeni Portal ürünleri!

Sosyal medyalar bildiğiniz üzere hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri haline geldi. Gerek iş konusunda gerek sosyal yaşantı konusunda kullanıcıların yaşamlarını besleyecek ögeler sunan sosyal medyalar arasında önemli bir noktada yer alan Facebook, her geçen gün birbirinden farklı özellikler ile zenginleşiyor. Adeta bir reklam bankası olan Facebook, iş arayanlar içinde özel bir sektör haline geldi. Bununla beraber eğlence amaçlı içerikleri ile de kullanıcıların beğenisini kazanan Facebook, daha duyurduğu Grup Hikayeleri özelliğini platformdan kaldırarak kullanıcılara farklı bir kullanım alanı yaratıyor. 

Grup Hikayeleri ne talep az oldu

Facebook, geçmişten bugüne bünyesine birbirinden farklı özellikler katarak bunları talebe göre ya sonlandırıyor ya da daha fazla geliştiriyordu. Grup Hikayeleri özelliği de talep edilmeme sebebiyle platformdan kaldırılıyor. Şöyle ki, Facebook'ta yer alan Grup Hikayeler özelliği geçtiğimiz Kasım ayı itibariyle kullanıcılara sunulmuştur. Fakat artık Grup Hikayeler özelliğini 26 Eylül itibariyle kaldıracak ve mevcut hikayelerin her biri tamamen silinecek ve kullanıcıların da yeni grup hikayeleri eklemeleri mümkün olmayacak. Konu hakkında yorum yapan bir Facebook sözcüsü, yaptığı açıklama ile beraber verilen bu kararın desteklendiğini ve grupların genel deneyimini geliştirmek için farklı özellikler üzerinde de çalıştıklarını duyurdu. 

Her yaptığı ile adından söz ettirmeyi başaran Facebook, bu karar ile Grup Hikayeler özelliğini kullanıma sonlandıracak. Tüm bunlar ile beraber aynı zamanda Facebook kullanıcıları mevcut kişisel hesaplarından hikaye göndermeye devam edebilecekler. Kaldırılan özellik gruplar için geçerli olup kişisel hesapları etkilemeyecek. Sosyal medya devi Facebook'un gruplarının ayda 1.4 milyar kişi tarafından kullanıldığı açıklanmış olsa da bu kullanıcıların kaçının hikayeler özelliğini kullandığı belirtilmiş değildir. Kişisel hesaplar kendi hikayelerini paylaşmaya devam edebilecekler. Her yaştan kullanıcının kullandığı ve geçmişten bugüne popülerliğini koruyan Facebook, gelişim göstermeye devam ediyor. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook artırılmış gerçeklik kullanan reklamları kullanıma açacakFacebook artırılmış gerçeklik kullanan reklamları kullanıma açacak
Facebook Dating Nedir ve Ne İşe Yarar?Facebook Dating Nedir ve Ne İşe Yarar?
Kapatılan Facebook hesabı nasıl açılır? (resimli anlatım)Kapatılan Facebook hesabı nasıl açılır? (resimli anlatım)

PAYLAŞ